joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sărătoare la Peştera Topolniţa

Consiliul Judeţean Mehedinţi, prin Centrul Cultural „Nichita Stănescu”, Direcția Administrarea Geoparcului „Platoul Mehedinți”, împreună cu Primăria și Consiliul Local al comunei Cireșu, pregătesc cea de 55-a ediţie a sărbătorii câmpeneşti „Peştera Topolniţa”.

Evenimentul va avea loc sâmbătă și duminică,18-19.08.2018, în lunca Cireșului, în imediata apropiere a uneia dintre cele mai impresionante peșteri din țara noastră, PEȘTERA TOPOLNIȚA! (…) Promovăm totodată tradițiile, obiceiurile, produsele culinare din nordul județului Mehedinți”, anunţă organizatorii.

Cu această ocazie, turiştii vor putea vizita gratuit Peştera Topolniţa, sâmbătă, 18 august, în intervalul orar 16-19 şi duminică, 19 august, în intervalul orar 10-16. 
Peştera Topolniţa se deschide publicului larg o singură dată pe an, mai exact, în timpul sărbătorii ce îi poartă numele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Peştera este a doua ca mărime în ţară şi a 17-a din lume. Are o lungime de aproape 11.000 metri. Aici, apele Topolniţei adunate în subteran au străpuns muntele şi au format galerii gigantice, extrem de spectaculoase, scrie adevărul.ro.

Conform sursei citate, galeriile sunt dispuse pe cinci etaje, dintre care Galeria Racoviţa este cea mai impresionantă formaţiune speologică din Carpaţi, aici întâlnindu-se forme bizare de relief, de unde şi denumirile: Marea lumânare, Pădurea cu lumânări, Marele dom stalagnitic, Lacul de Cleştar.

Galeriile peşterii Topolniţa sunt dispuse pe mai multe etaje, la intersecţia cărora se află săli uriaşe, unde se găsesc numeroase lacuri şi formaţiuni carstice spectaculoase, mai notează adevărul.ro.

Politica