Conecteaza-te cu noi

Dolj

Încă un caz de West Nile în județul Dolj

Publicat

pe

Încă o persoană din județul Dolj s-a infectat cu virusul West Nile. Este vorba despre o femeie, de 62 ani, din Craiova, internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova.
Potrivit medicilor, evoluția stării sale de sănătate este favorabilă.
Acesta este cel de-al treilea caz de West Nile confirmat în ultima perioadă în județul Dolj. Săptămâna trecută, prezența virusului a fost confirmată la un bărbat de 58 de ani din Craiova şi la unul de 42 de ani din Drăgoteşti, internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova, cu evoluţie clinică favorabilă la ambii pacienţi.
„Infecţia cu virusul West – Nile este transmisă prin înţepătura de ţânţar şi determină la adulţi o neuroinfecţie care în majoritatea cazurilor este subclinică, dar uneori poate prezenta şi manifestări de meningită, meningoencefalită sau encefalită cu lichid clar. Copiii sub 15 ani nu sunt afectaţi.
Pentru prevenirea infecţiei cu virusul West – Nile, Direcţia de Sănătate Publică Dolj recomandă populaţiei: să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari; să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă; să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută.
În cazul în care o persoană  prezintă semne de boală (febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare) sau alte situaţii care survin în 3-7 zile de la o posibilă înţepare de ţânţar, aceasta trebuie să se prezinte de urgenţă la medicul de familie sau (cei neasiguraţi) la cel mai apropiat cabinet medical”, transmite DSP Dolj.

© 2021. Toate drepturile rezervate.