sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Barosanul cu pușca și cureaua lată, nici sărac, nici bogat

Prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, reprezentantul guvernului în teritoriu, „lucrează” numai cu CEC Bank, probabil să arate că e patriot și nu fan al multinaționalelor”. Potrivit declarației de avere prefectul a depus la CEC într-un cont curent suma de 30.000 de lei. Și tot la CEC are o datorie de 40.000 de lei. La capitolul mașini e tare Nicolae Drăghiea! El deține un Opel aproape nou, an de fabricație 2015 la care ține ca la ochii din cap! Nu știm dacă la fel ține și la celebra lui pușcă de panoplie cu care i-am făcut o poză de colecție, în birou, în vremurile în care era și el mai rebel, mai tânăr și mai neliniștit

Prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, unul dintre cei mai vechi și experimentați prefecți din România, nu este așa de bogat cum sunt alți colegi de-ai lui din țară dar nici nu este un sărăntoc. Din declarația lui de avere completată în data de 11-06-2018 reiese că, raportat la funcția sa, este un om nici bogat nici sărac, ci mai degrabă cam echilibrat, care trăiește destul de bine. Concret, prefectul Nicolae Drăghiea este proprietarul a două terenuri, unul extravilan de 746 mp și unul intravilan de 15 mp, ambele obținute prin cumpărare. De locuit locuiește într-un apartament proprietate personală de 64 mp cumpărat în anul 1992 în zona Podul Gruii – Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin. În afară de acest imobil prefectul mai deține un spațiu comercial în suprafață de 49 mp.

Dacă are casă, are și mașină. Și nu orice mașină ci una de firmă, aproape nouă. Este vorba de un autoturism marca Opel, an de fabricație 2015. Prefectul Nicolae Drăghiea susține în declarația de avere că nu are bunuri sub formă de metale prețioase, bijuterii, obiecte de artă și de cult, colecții de artă și numismatică. În schimb are ceva la care ține foarte mult și nu este obligat de lege să o declare. Este vorba de o armă de panoplie, o pușcă artizanală veche, cu care l-am fotografiat și noi în birou, mai în tinerețile sale. În privința banilor prefectul are și bani la bancă dar și datorii la bancă. Din documentul oficial reiese că reprezentantul guvernului în teritoriu „lucrează” numai cu CEC Bank. El are la CEC într-un cont curent suma de 30.000 de lei. Și tot la CEC are o datorie de 40.000 de lei sub forma unui credit contractat în 2012 și scadent în anul 2020.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anul trecut prefectul Drăghiea a încasat un venit salarial anual de 86.896 de lei. La acestea se adaugă 1.800 de lei câștigați ca inspector guvernamental dar și 5.200 de lei obținuți din munca de profesor la Colegiul Național Pedagogic din Drobeta Turnu Severin. Căci Drăghiea este profesor de meserie și legea îi permite ca în timpul liber și disponibil să poată preda în unități de învățământ. Și soția prefectului aduce bani frumoși în casă. Aceasta a câștigat anul trecut 67.432 de lei în calitate de consilier parlamentar la Autoritatea Electorală Permanentă.

Politica