sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aproape 3.000 de locuri bugetate pentru viitorii studenți craioveni

Universitatea din Craiova își va deschide porțile, de luni, pentru viitorii studenți. Instituția pune la dispoziția tinerilor, interesați să urmeze o facultate, nu mai puțin de 2.900 de locuri la licență, 1.670 de locuri la master și 55 de locuri la doctorat, toate la buget. La „taxă” sunt disponibile nu mai puțin de 2.820 de locuri.
Universitatea din Craiova oferă tinerilor posibilitatea să se pregătească în 52 de domenii de licență și 42 la master. Potrivit rectorului Universității din Craiova, Cezar Spînu, pentru anul 2018-2019 locurile bugetate sunt cu o sută mai multe decât au fost anul trecut.
„Avem, pentru anul acesta, 2.900 de locuri la licență, 1.670 la master și 55 la doctorat. Față de anul trecut sunt cu o sută de locuri mai multe, despre cele bugetate vorbind. Și la doctorat am înregistrat o creștere. Nu par multe locuri, dar ținând cont de faptul că în anul 2016 aveam 34 de locuri, creșterea este semnificativă. Așadar, la numărul de locuri stăm bine. Sperăm să fie bine și în ceea ce privește numărul studenților admiși”, a declarat Spînu.
Ingineria și Agricultura câștigă teren
În ultima vreme, spun reprezentanții Universității din Bănie, s-au cam schimbat opțiunile tinerilor, profilul ingineresc câștigând teren în detrimentul Dreptului și Economiei. De asemenea, o admitere foarte bună este resimțită, an de an, și la Facultatea de Agricultură din cadrul UCV, tinerii sperând că pregătindu-se în acest domeniu își pot dezvolta activități cu fonduri europene.

Politica