Posibila majorare a tarifelor la serviciile de apă și canal bagă zâzanie între primar și viceprimar

Probabilitatea creșterii tarifului la serviciile de apă și canal în municipiul Târgu Jiu, anunțată de conducerea Aparegie Gorj, a stârnit discuții contradictorii între viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu, și edilul Marcel Romanescu. Popescu vede această creștere ca fiind o decizie justificată, în vreme ce Romanescu nu este de acord cu majorarea.

Potrivit lui Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, în prezent se fac calcule pentru majorarea tarifelor. Conducerea Aparegio vine și cu o justificare a acestor decizii. Mai exact, investiţiile care au avut loc în ultima perioadă în municipiul Târgu Jiu, precum şi continuarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de apă şi canal, acestea stau la baza unei eventuale creșteri tarifare.

Sunt convins că există o justificare”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procentul de creştere nu va fi de 30%, așa cum s-a vehiculat, ci de 5%, iar majorarea va avea loc, dacă nu în perioada următoare, în momentul în care vor debuta noi investiţii. „Sunt convins că există o justificare la orice creștere care poate să fie făcută, calculată și aplicată în perioada următoare. În discuția pe care am avut-o cu domnul director de la Aparegio, acesta a spus că va analiza situația. Nu se știe cât va fi creșterea. Cea de 30 la sută este un procent aruncat pe piață, dar în niciun caz nu se va atinge acest prag. În momentul în care vor începe investițiile cu siguranță se va face o analiză riguroasă asupra prețului apă-canal”, a precizat Aurel Popescu.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat că nu este de acord cu o creştere a preţurilor la serviciile de apă şi canal şi că aşteaptă o justificare a acestor decizii. 

Populare

Recomandări

FCU Craiova pierde un jucător important: „Am trăit multe momente frumoase pe teren”

Jeremy Huyghebaert și-a anunțat despărțirea de FCU Craiova. Fotbalistul...

Se măresc salariile de bază ale personalului din sănătate, asistenţă socială, apărare şi ordine publică

Salariile de bază ale personalului din sănătate şi asistenţă...

Donald Trump, vizat personal într-o nouă anchetă

Donald Trump este vizat personal în ancheta privind gestionarea...

32 de trenuri cu destinația litoral intră în circulație din 16 iunie

CFR Călători a anunțat că Trenurile Soarelui, către Constanța...