Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Copilul salvat din fântână de pompieri era dat în plasament unei familii din Coșoveni

Publicat

pe

Un copil în vârstă de 2 ani a scăpat ca prin minune cu viață, după a căzut în fântână, duminică dimineață, în localitatea Coșoveni. Micuțul se juca în curtea casei, fântâna de la suprafața solului din fața casei neavând capacul de plastic prins. Normal, acest capac are sistem de prindere, doar că sâmbătă seara, familia a omis să facă acest pas, după cum a spus edilul comunei. Copilul se află în plasament la familia în curtea căreia s-a produs evenimentul.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj au fost anunțați despre accident duminică, la ora 8.30. Norocul celui mic a fost că nu a ajuns în apă, oprindu-se la aproximativ 8 metri adâncime. Copilul a fost prins cu un cârlig de către primele echipaje sosite la fața locului, fiind alimentat cu oxigen până când a fost adus la suprafață. „Copilul a căzut până undeva la 8 metri, aproape de luciul apei. A nimerit cumva cu un picior îndoit. Acolo era și o țeavă prin care trăgeau apa din fântână. Echipajul, ajuns la fața locului, l-a agățat cu un cârlig și l-a alimentat cu oxigen până când a fost adus un subofițer care era în timpul liber dar căruia fizionomia corpului îi permitea să intre în fântâna cu diametrul de 40 de centimetri. Tudor Avram a intrat în fântână și l-a adus pe copil la suprafață”, a precizat Florin Cocoșilă, purtător de cuvânt ISU Dolj.

Primar: „Este vorba despre un accident”

Potrivit primarului comunei Coșoveni, Nicu Coandă, familia este una bună, niciodată nu a pus probleme, rămânând acum ca Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Dolj să stabilească ce se va întâmpla în această situație. „Eu am fost la fața locului imediat după ce am fost anunțat. Am fost cu șeful SVSU Coșoveni, ni s-a cerut și un excavator crezând că poate va fi nevoie să săpăm pe lângă. Din ce am aflat, din primele date, copilul, care este dat în plasament la această familie, se juca în curte. Acea fântână este chiar la nivelul solului și normal acel capac de plastic cu care se acoperă gura fântânii are un sistem de prindere. Aseară, după ce a folosit fântână, familia a omis practic să blocheze capacul. Este vorba despre un accident. Familia este bună. În urma anchetei sociale derulate de către colega mea de la Asistență Socială nu au fost niciodată probleme. Rămâne ca acum cei de la Protecția Copilului, de la județ, să facă o analiză a situației și să fie luate măsuri”, a precizat Coandă.

Am exclus existența unei fapte de natură penală”

Polițiștii doljeni fac și ei cercetări în acest caz, dar potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, nu poate fi vorba despre o faptă de natură penală. „Din primele verificări am exclus existența unei fapte de natură penală. Acea fântână este la suprafața solului și a fost un accident. Copilul se juca în curte, capacul de plastic se pare că nu era prins și de aceea s-a produs accidentul”, a spus Gărdinaru.

Copilul este în afara oricărui pericol, rămânând ca cei de la Protecția Copilului Dolj să facă o anchetă, cel mai probabil, și să ia măsurile ce se impun.

© 2022. Toate drepturile rezervate.