marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Toate locurile Colegiului Militar din Craiova, ocupate

Elevii admiși la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova au trecut pragul instituției, vineri, fiind impresionați de mediul descoperit în incinta unității școlare. Colegiul a avut 120 de locuri disponibile pentru anul școlar 2018-2019, 75 fiind ocupate de băieți și 45 de către fete.

Cea mai mare medie, în cazul băieților a fost 9,93, Liviu Gabriel Manda din Ţuglui, judeţul Dolj, fiind cel care a reușit acest punctaj, iar prima fată calificată, cu media 9,79, este Maria Marinaş din Caracal, judeţul Olt.

Potrivit reprezentanților Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, vineri s-au validat rezultatele muncii absolvenților de clasa a VIII-a care au parcurs toate etapele pentru a deveni elevi ai acestei instituții. „Candidaţii declaraţi  ,,admis”  la testul de verificare a cunoştinţelor, desfăşurat în data de 18 mai, au fost ierarhizaţi, în ordine strict descrescătoare a mediei finale de admitere (care reprezintă 50% nota obţinută la testul eliminatoriu şi 50%  din media de admitere), în limita cifrei de şcolarizare aprobate. Pentru cele 120 de locuri au concurat, în etapa I de admitere, 325 de candidaţi, pentru ierarhizare au avut emoţii 227 dintre ei și, la final, au fost admişi 75 de băieţi şi 45 de fete”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova.

 

 

 

 

spot_img
spot_img

Politica