joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Avocatului Român, sărbătorită la Baroul Dolj

Avocații doljeni se reunesc astăzi la Baroul Dolj, într-un cadru festiv, pentru a sărbători Ziua Avocatului Român, instituită în 1998 printr-o hotărâre a Congresului Avocaților pentru data de 24 iunie.

Cu ocazia manifestării va avea loc și lansarea volumului Istoria Baroului Dolj 1928-1948. „Aflându-ne în anul centenarului Marii Uniri, am apreciat continuarea editării Istoriei Baroului Dolj ca reprezentând un omagiu adus avocaților acelor timpuri, a celor care au modelat arhitectura României Mari din pozițiile pe care le-au deținut. Fiind binecunoscut rolul avocaților în formarea națiunii române și a statului național unitar român, considerăm că este de datoria noastră să ne îndreptăm gândurile către avocații unioniști din provinciile istorice care au făcut posibilă Unirea și care a culminat cu momentul de grație al românilor, 1 decembrie 1918. Cred cu tărie că rolul unei istorii este de a conserva în memoria noastră modele profesionale de excepție, care să ne călăuzească în viața de zi cu zi,” a transmis Decanul Baroului Dolj, av. Lucian Bernd Săuleanu.

Cu aceeași ocazie, va fi lansat și numărul 1/2018 al Revistei IUSTITIA, publicație dedicată studiilor, cercetărilor și altor materiale de actualitate pentru juriști.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ziua Avocatului Român reprezintă o ocazie de promovare a valorilor profesiei de avocat și a rolului avocatului pentru stabilitatea statului de drept.

Consiliul Baroului Dolj transmite membrilor săi și tuturor avocaților români să aibă parte de cât mai multe reușite și să își mențină mereu dedicația profesională în ciuda dificultăților întâmpinate. Într-o perioadă în care unii aleg calea facilă a compromisului, îndemn confrații să nu se abată de la principiile care fac din oamenii dreptului apărători ai valorilor fundamentale.

La Mulți Ani!

Politica