OLT. 1.500 de oameni, angajați la stațiile de irigații

Punerea în funcţiune a amenajărilor de irigaţii din judeţul Olt a generat şi noi locuri de muncă, potrivit reprezentanţilor Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF).

Directorul ANIF, slătineanul Florin Barbu, a declarat că în prima fază, după ce a renunţat la firmele de pază care deserveau staţiile de irigaţii, au fost angajaţi 1.500 de oameni. Aceştia exploatează şi întreţin staţiile agenţiei, pe măsură ce sunt repuse în funcţiune.

În 2014 când am mers la ANIF, am intervenit pentru a pune în aplicare Planul Naţional de Irigaţii şi, pentru a elimina firmele de pază, am suplimentat cu 1.500 de oameni şi am introdus agenţi care în prezent le exploatează şi întreţin staţiile agenţiei, şi am făcut o economie de 10 milioane de lei. În plus, în 2015 am reuşit să achităm toate datoriile ANIF, iar în 2017 ANIF să aibă o economie şi un plus în buget de 3,5 milioane de euro, bani pe care i-a redirecţionat către celălalt program, de reabilitare pe partea de reparaţii şi am pus aceste staţii în funcţiune, care nu au mai funcţionat de 20 de ani, separat faţă de programul Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii. Vrem ca, până în 2020, să mai punem 400.000 de hectare, în total să avem 2.400.000 de hectare funcţionale în anul 2020”, a afirmat Barbu.

Amenajarea de irigaţii Bucşani-Cioroiu a fost pusă în funcţiune, marţi, la eveniment fiind prezent directorul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Florin Barbu. Investiţia se ridică la peste 23 de milioane de lei.

Populare

Recomandări

Dolj. A cumpărat o mașină, apoi i-au furat-o din fața casei

Mașina a fost abandonată pe un câmp! Cine sunt...

Programări pentru târgujienii care vor să îl colinde pe primarul Romanescu

Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat faptul...

Numărul jandarmilor a fost suplimentat la Rânca, Runcu și Tismana

Jandarmii montani din Rânca, Runcu și Tismana au fost...

Pele nu mai răspunde la chimioterapie și primește îngrijiri paliative

Starea de sănătate a lui Pele s-a înrăutățit, conform...