sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primărița din Stoina, liberă de contract. Bușe este condamnată pentru ilegalități cu fonduri APIA

Ioana Buşe nu mai este primar al comunei Stoina, după ce prefectul de Gorj, Ciprian Florescu a dispus prin ordin încetarea mandatului acesteia. Prefectura Gorj a primit din partea secretarului Primăriei Stoina un referat cu propunerea de încetare a mandatului, întrucât Bușe nu mai îndeplineşte condiţiile legale pentru a ocupa această funcție.

Fosta primăriță a fost condamnată, definitiv, la un an şi şase luni de închisoare într-un dosar care a vizat acordarea ilegală de subvenţii agricole, în baza unor acte emise de primărie. „La sfârșitul săptămânii trecute, am semnat ordinul de încetare a mandatului primarului din Stoina, Ioana Bușe. Conform procedurilor existente am primit referatul din partea secretarului unității administrativ teritoriale, referat în baza căruia am semnat ordinul de încetare”, a spus Ciprian Florescu, prefectul județului Gorj.

Ultimele zile și pentru edilul din Samarinești

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nici primarul comunei Samarinești, Marian Ardeiu, nu mai poate ocupa postul, având în vedere decizia definitivă ANI, prin care edilul a fost declarat incompatibil. În cazul acestuia, însă, secretarul Primăriei întârzie trimiterea documentului de care are nevoie Prefectura pentru emiterea ordinului privind încetarea mandatului în ceea ce îl priveşte pe Marian Ardeiu. Ciprian Florescu a anunțat că și în acest caz, în câteva zile se va lua o decizie, cu sau fără referatul de la Primăria Samarineşti.

Politica