marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Subiectele de la matematică i-au pus în dificultate pe elevii olteni

Elevii olteni au susţinut, miercuri, cea de a doua probă scrisă a Evaluării Naţionale, cea la matematică, subiectele punându-i în dificultate pe candidaţi.

Elevii clasei a VIII-a au primit trei subiecte, fiecare fiind notat cu 30 de puncte, urmând ca 10 puncte să fie acordate din oficiu. Specialiştii spun că subiectele de la cea de a doua probă a Evaluării Naţionale au fost dificile, iar elevi buni ar putea obţine rezultate dezamăgitoare.
„Subiectele au fost parcă un pic mai dificile pentru copiii de 7-9, pentru că nu s-au bazat foarte mult pe calcul, ci au fost și probleme de justificare, iar aici depinde cum explică fiecare, dacă au trecut prin pașii care trebuie. Dar în general au fost bune pentru examen. Trebuie să ținem cont și de faptul că acest examen nu este un examen de absolvire neapărat, ci este și examen de admitere pentru liceu, deci trebuie să se facă o departajare. Copiii pe care mizam că vor lua 10 cred că vor lua 10. Copiii pe care îi așteptam undeva la 9,00- 9,50 s-ar putea să ia 8,50-9,00, s-ar putea să se încurce în niște capcane pe care și le pot întinde singuri”, a declarat profesorul Florin Năsui, de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Slatina.

314 dintre candidaţi au lipsit de la examen. În două cazuri, copii cu nevoi speciale au avut nevoie de timp prelungit de lucru. Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 14.00 – 19.00. Soluţionarea contestaţiilor este programată între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.
În 2017, 78,92% dintre elevii olteni au reuşit să ia note mai mari de cinci, la Evaluarea Naţională. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica