vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Au sosit facturile la stadion!” Iarna nu-i ca vara, în varianta Genoiu!

Primarului Mihail Genoiu i-au sosit facturile de la stadionul „Ion Oblemenco”. Sunt cam mari, dar le va analiza cu atenție prin noiembrie, când se face anul de administrare.

L-am întrebat pe Mihail Genoiu în ianuarie care-s costurile de întreținere ale stadionului „Ion Oblemenco”. Ne-a zis atunci că nu a primit facturile. Am reiterat ieri întrebarea. De data asta, ne-a zis: „Au sosit facturile de stadion. Dar important e ce urmăriți dumneavoastră: o știre bombă sau o analiză concretă și pertinentă. Pe mine mă interesează o analiză pertinentă. Cheltuielile nu pot fi elocvente, atât timp cât iei în calcul perioada de iarnă”. Apoi a recunoscut că sunt cam mari: „Stadionul a avut o perioadă în care cheltuielile au fost foarte mari, atât pe parte de încălzire a gazonului, cât și pe partea de lămpi de fotosinteză. Lămpile acestea sunt consumatorul numărul unu, mult mai mari decât iluminatul, chiar și în cazul unei manifestări sportive, când se aprinde instalația de pe întreg stadionul. Și în această perioadă de iarnă, lămpile de fotosinteză au avut un consum mare”.

Genoiu are varianta sa și pentru situația de la Cluj, unde stadionul a fost o perioadă bună o veritabilă gaură neagră pentru bugetul local: „La Cluj Napoca a fost altceva. Stadionul a fost dat în administrarea unei societăți comerciale a Primăriei. La noi ar fi spre exemplu RAADPFL-ul, și care are buget limitat și nu poate să-și echilibreze balanța veniturilor cu cheltuielile. Și atunci a trebuit să se rezilieze acel contract de administrare, să intre acea societate în faliment și să se preia  administrarea de către primărie”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul ne-a anunțat totodată că acum stadionul are manager, care va implementa o strategie pentru a-l aduce pe plus din punct de vedere financiar: „Concursul pentru manager s-a terminat alaltăieri, l-a luat Bogdan Apostol. În al doilea rând, gazonul a fost cu probleme de la început. Orice eveniment pe care îl făceam era imposibil să avem gazonul pregătit pentru Supercupă”.

Politica