vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cursuri pentru angajaţii de succes, derulate în trei judeţe din Oltenia

Camera de Comerţ şi Industrie Dolj a găzduit, vineri, un eveniment dedicat lansării proiectului „Resurse umane competitive, afaceri de succes!”. La conferință au participat profesorul universitar Leonardo – Geo Mănescu, Silviu Cristian Ștefănescu, manager de proiect, Dragoş Troanţă Turculeanu, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj şi reprezentanţi ai mai multor firme din judeţ interesaţi de acest proiect. 

Persoanele participante la evenimentul lansării programului cu finanţare europeană au aflat despre şansa pe care le-o pot oferi angajaţilor, manageri sau salariaţi din departamentele de resurse umane, în vederea formării continue. Potrivit managerului de proiect, Cristian Şefănescu, obiectivul general al acestor cursuri constă în îmbunătăţirea calităţii resurselor umane, a standardelor de management şi a condiţiilor de lucru din 50 de IMM-uri din regiunea Sud-Vest Oltenia. Aceste întreprinderi trebuie să activeze într-un sector economic cu potenţial competitiv. Proiectul se va derula pe o perioadă de 12 luni, până la data de 18 mai 2019, valoarea acestuia fiind de 2.200.939 de lei.

Prin activităţile şi obiectivele propuse, acest proiect promovează acţiuni ce au în vedere: acordarea unui sprijin pentru 50 de întreprinderi în vederea elaborării unei strategii pe termen lung, facilitarea accesului la informaţiile, beneficiile formării profesionale şi creşterea gradului de conştientizare privind nevoia de formare a angajaţilor, îmbunătăţirea calităţii forţei de muncă, încurajarea creativităţii şi antreprenoriatului, crearea unui mediu favorabil dezvoltării întreprinderilor prin anticiparea de formare a angajaţilor sau creşterea participării managerilor, antreprenorilor sau angajaţilor din departamentele de resurse umane la formarea continuă”, a explicat Şefănescu. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primul venit, primul servit

Acest proiect se adresează unui grup ţintă format din 504 persoane din Regiunea Sud-Vest Oltenia (judeţele Dolj, Gorj şi Olt), dintre care 112 angajaţi din departamentele de resurse umane şi 392 de salariaţi care asigură managementul strategic şi antreprenori. Cursurile se vor desfăşura la sediile camerelor de comerţ şi industrie din cele trei judeţe prinse în program. Înscrierile se vor face, cel mai probabil, în maximum o lună de zile, locurile ocupându-se după criteriul „primul venit, primul servit”. 

Politica