joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dosar penal pentru ucidere din culpă , după moartea unui băiat de 16 ani. Acesta a murit după ce s-a dat în tiribombă

Polițiștii din cadrul IPJ Gorj au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, după ce un adolescent în vârstă de 16 ani a murit după ce s-a dat intr-o tiribombă amplasată pe Insulița de pe Jiu din Târgu Jiu. Băiatul a mers pe insuliță cu un grup de prieteni și imediat după ce s-au dat în tiribombă i s-a făcut rău, a leșinat, prietenii chemând salvarea. Medicii au încercat să îl readucă la viață, dar după minute bune de resuscitare nu s-a mai putut face nimic decât să se constate decesul.

Adolescentul se afla în grija statului de aproape cinci ani. Familia a luat această decizie pentru a-l ajuta să facă față unor probleme medicale pe care le avea din naștere. Băiatul nu a pus niciodată probleme. „Era un copil ascultător. În după-amiaza zilei de vineri, a primit un bilet de voie între orele 15.00 – 17.00, pentru a merge pe insuliță împreună cu alți trei colegi, tot de la școala specială din Târgu Jiu. Acolo, am înțeles că s-a dat într-o tiribombă împreună cu colegii săi, iar când a coborât le-a spus că se simte rău și a leșinat. Am fost acasă la familia băiatului să-i anunțăm de această tragegie. Vor fi consiliați membrii familiei și cei trei tineri care au fost cu el și au trecut prin această traumă”, a menționat Laurențiu Diaconescu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj. Diaconescu a mai spus ca băiatul nu era cunoscut ca având probleme cardiace.

În acest caz, polițiștii fac cercetări pentru a stabili cum s-a întâmplat nenorocirea. “În cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Verificările vor continua pentru a stabili împrejurările în care s-a produs decesul băiatului”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica