luni, aprilie 22, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Trei albanezi, prinși după ce au trecut ilegal granița

Trei cetățeni albanezi au fost prinși de polițiștii de frontieră și jandarmii mehedințeni după ce au intrat ilegal în țară. Aceștia au trecut Dunărea cu o barcă, fără a avea probleme. Pe malul românesc însă, au fost văzuți de oamenii legii.

În data de 23.05.2018, în jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II – I.T.P.F. Timişoara în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinți au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale, în cadrul căreia au depistat, în apropierea frontierei, trei persoane care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă. Acestea se deplasau pe jos, dinspre malul românesc al Dunării spre interior, pe direcția kilometrului fluvial 865. Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acestora, conducându-le apoi la sediul instituției pentru cercetări. Totodată, poliţiştii de frontieră au descoperit la malul Dunării şi o ambarcațiune sârbească, sens în care au informat autoritățile de frontieră sârbe despre eveniment”, potrivit Poliției de Frontieră.

Cei trei albanezi, cu vârste cuprinse între 26 și 28 ani, le-au spus polițiștilor de frontieră că au încercat să treacă ilegal frontiera în România, cu barca, pentru a ajunge în state din Spațiul Schengen.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar barca descoperită a fost indisponibilizată la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II până la finalizarea cercetărilor.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie cu Republica Serbia, cetăţenii albanezi urmând a fi preluaţi de către autorităţile de frontieră sârbe, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale”, a mai transmis Poliția de Frontieră.

Politica