Mercur găsit în faţa unui bloc din Drobeta Turnu Severin

Aproximativ 250 de grame de mercur au fost găsite în faţa unui bloc din Drobeta Turnu Severin. O femeie a alertat autorităţile după ce a văzut că un copil se juca în apropiere.

S-a întâmplat, luni după-amiază, în zona blocului Z3 din Drobeta Turnu Severin. La faţa locului au ajuns atât poliţişti cât şi pompieri.

La data de 21.05.2018, ora 17.45, o persoană de 61 ani, din municipiul Drobeta Tr. Severin, judeţul Mehedinţi, a sesizat prin SNUAU 112 faptul că, la scara blocului unde locuiește, pe trotuar, se află împrăștiată o substanţă de culoare argintie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La faţa locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu efective din cadrul I.S.U. Drobeta”, care au identificat în faţa uneia dintre scările blocului Z3, de pe b-dul Splai Mihai Viteazu din municipiul Drobeta Tr. Severin, o substanţă de culoare argintie”, au precizat reprezentanţii IPJ Mehedinţi.

Pompierii mehedinţeni au intervenit pentru balizarea zonei, monitorizarea şi prelevarea substanţei „posibil periculoase, de culoare argintie. Substanţa a fost ridicată cu ajutorul accesoriilor şi a echipamentului din dotarea echipajului CBRN, ulterior aceasta fiind predată Serviciului Arme şi Muniții în vederea identificării. Este o cantitate de aproximativ 250 de grame, după cum a afirmat Raluca Ţîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere fără drept de substanțe toxice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 359 din Codul Penal.

Populare

Recomandări

Olt. Bărbat lovit în cap de un tânăr

Un bărbat de 32 de ani din Valea Mare,...

Lectorul Florin Păsătoiu a murit

Florin Păsătoiu, lector universitar dr. în cadrul Facultății de...

Stanciu, după victoria cu Andorra: „Să arătăm pe teren că merităm să ajungem la EURO”

Nicolae Stanciu a spus că victoria cu Andorra era...

Râmnicu Vâlcea. Minor înjunghiat la școală de un coleg

Un elev din Râmnicu Vâlcea a fost înjunghiat la...