vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

IPJ Olt și-a deschis porțile pentru elevi

Elevi de la mai multe şcoli din Slatina au vizitat, luni, sediul IPJ Olt, unde a debutat „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, eveniment ce implică organizarea unei suite de activități informativ-preventive în spații publice, în cadrul unor întâlniri cu grupurile țintă.

Elevii au putut să vadă echipamentele din dotarea poliţiştilor şi să afle lucruri despre ce înseamnă această meserie. Luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt au prezentat exerciţii demonstrative de imobilizare a infractorilor, prin folosirea mijloacelor din dotare.

Prin activitățile pe care le desfășurăm, dorim ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți cetățeni. Scopul nostru este să conștientizăm atât necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diverse situații, cât și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni. O vorbă spune că e mai bine să previi decât să combați. Unul dintre rolurile noastre este și de a reduce factorii favorizanți care conduc la comiterea de ilegalităţi, prin informare. Comunitatea este şi ea responsabilă de a-şi lua toate măsurile de siguranţă şi de prevenire”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

În cadrul evenimentului naţional Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, derulat în perioada 21.05-25.05.2018, poliţiștii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, poliţiştii de proximitate şi polițiștii din cadrul Serviciului Rutier vor desfăşura o serie de activităţi informativ –preventive în instituțiile de învăţământ, societăţi comerciale şi spațiul public pentru diseminarea mesajelor de informare și prevenire către populație.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prima zi, 21 mai, este dedicată derulării unor activităţi de informare privind delincvenţa juvenilă și va fi marcată prin organizarea unor sesiuni de informare a elevilor din liceele municipiului Slatina.

Ziua de 22 mai privind Prevenirea victimizării minorilor va urmări organizarea de activități informativ-preventive în unitățile de învățământ, cu accent pe următoarele segmente: siguranţa în mediul online, criminalitate informatică, bullying și cyberbullying, abuzuri sexuale, trafic de persoane, consum de droguri, prin prezentarea de proiecții de filme documentare, materiale de informare antivictimizare, antiinfracționale, de către structurile de ordine publică și prevenire.

Miercuri, în ziua Prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, vor fi derulate acţiuni ample de informare a cetăţenilor cu privire la cauzele generatoare ale acestui gen de infracţiuni şi modalităţi de protejare a bunurilor, prin organizarea de întâlniri cu membrii asociaţiilor de proprietari, cu salariaţi ai unor societăţi comerciale, precum și cu persoane care locuiesc izolat.

Ziua Prevenirii violenței în familie, 24 mai, are ca scop promovarea programelor/campaniilor de prevenire a violenței domestice.

Săptămâna prevenirii criminalității se încheie vineri, 25 mai, cu evenimentul „Autoturisme în siguranță” , dedicat siguranței rutiere. Fiecare dintre noi, fie ca pietoni, conducători auto, motocicliști sau bicicliști, putem contribui la creşterea siguranţei în trafic, prin comportamentul nostru și respectarea regulilor de circulație.

Politica