vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Educaţiei Naţionale, vizită la Inspectoratul Şcolar Dolj. Lefurile şi contribuţiile dascălilor, subiectul discuţiilor de vineri

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a efectuat o vizită de lucru la Inspectoratul Școlar Județean Dolj, vineri, subiectul arzător al discuţiilor purtate fiind lefurile dascălilor doljeni şi plata contribuţiilor aferente. La întâlnire au participat prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, conducerea Inspectoratului Şcolar Dolj, inspectori şcolari, directori şi directori adjuncţi ai unităţilor de învățământ din judeţ şi liderii celor două sindicate reprezentative de la nivelul judeţului.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Nicoleta Liţoiu, temele abordate au fost legate de plata salariilor şi contribuţiile către bugetul de stat, dar şi alte probleme ridicate de cei prezenţi la discuţii. Concluzia este că sunt fonduri pentru achitarea lefurilor, în prezent fiind achitate toate drepturile salariale şi contribuţiile către stat.

„Domnul ministru, pe tema prevederilor legale privind drepturile salariale, a dorit să afle dacă acestea s-au acordat integral, cu toate contribuţiile aferente. Practic, la această oră, toate salariile nete şi contribuţiile sunt plătite. Având în vedere faptul că, în conformitate cu prevederile legale, contribuţiile la bugetul de stat au ca termen data de 25 a fiecărei luni, în acest moment acestea sunt virate în avans. Ordonatorii de credite, directorii unităților de învățământ, au transmis faptul că nu există situații privind neplata drepturilor salariale, dar și faptul că au primit toate informațiile de care au avut nevoie în acest sens de la conducerea inspectoratului școlar. Domnul ministru a ascultat toate punctele de vedere ridicate de către directori, dar și de cele două sindicate, răspunzând punctual, clarificând aspectele semnalate de aceștia. Domnia sa a asigurat, încă o dată, ordonatorii de credite că drepturile salariale au fost și vor fi virate, la termenele prevăzute de lege, iar bugetul pentru educație este asigurat pentru tot anul”, a precizat Liţoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica