vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cinci elevi din Caracal, practică agricolă în Franţa

Cinci elevi ai Colegiului Agricol „Dimitre Petrescu” din Caracal au şansa să fie selectaţi pentru a desfăşura un stagiu de practică agricolă în Franţa, ca urmare a parteneriatului dintre Consiliul Judeţean Olt şi Camera Agricolă Loiret.

Selectarea elevilor se desfăşoară în perioada 14-15 mai. În acest sens, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu, a primit marți, 15 mai 2018, la sediul instituției , delegația oficială a Camerei Agricole Loiret din care au făcut parte Michel Masson – președinte, Philippe Galoo – vicepreședinte al instituției şi Xavier Girard – șef serviciu Dezvoltare.

Elevii selectaţi vor lucra la ferme vegetale şi zootehnice din departamentul Loiret, unul dintre cele mai bogate şi importante departamente franceze, reprezentativ pentru turismul, industria și agricultura Franței. De asemenea, vor avea ocazia să cunoască fermieri francezi, să lucreze alături de ei, să se familiarizeze cu tehnologiile agricole folosite în prezent, dar şi să cunoască patrimoniul local al regiunii, în cadrul unor vizite tematice organizate de gazdele de la Camera Agricolă din Loiret.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este al doilea an când Consiliul Județean Olt şi Departamentul Loiret programează acțiuni în beneficiul tinerilor olteni, constând în stagii de practică sau vizite culturale pentru elevii din județ, în scopul descoperirii valorilor culturale naționale şi europene, al schimbului de bune practici şi al încurajării francofoniei”, se arată într-un comunicat remis de CJ Olt.

De asemenea, în cadrul misiunii, a fost prevăzută o vizită la liceul caracalean, pentru a discuta cu elevii interesați de stagiul de pregătire şi conducerea unității de învățământ.

Ulterior, delegația franceză, însoțită de Dana Ionescu – consilier în cadrul Serviciului Dezvoltare Regională al CJ Olt, Dragoș Drăghicescu şi Emil Marinescu, actualul şi, respectiv, fostul director al Direcției pentru Agricultură Olt, a vizitat o fermă de mari dimensiuni din județul nostru, pentru a vedea stadiul culturilor şi tehnologiile folosite.

Activitățile se derulează în baza acordului încheiat în anul 2016 între Consiliul General Loiret, Camera Agricolă Loiret și Consiliul Județean Olt şi a parteneriatului dintre aceste instituţii care datează încă din anul 2006.

Politica