joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cei mai buni studenți de la Mecanică, în competiție la Universitatea din Craiova

Echipe de la 12 dintre cele mai importante universităţi din România se vor confrunta la Facultatea de Mecanică a Universităţii din Craiova în cadrul Concursului Național Studențesc de Mecanică „Andrei G. Ioachimescu” în perioada 17-19 mai 2018, organizat în acest an de Departamentul de Mecanică Aplicată și Construcții Civile.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 18 mai 2018, ora 9.00, în Aula Magna a Facultății de Mecanică. Concursul se desfășoară pe patru secțiuni (secţiunea de ingineri mecanici I, secţiunea de ingineri mecanici II, secţiunea de ingineri constructori și secţiunea de ingineri din alte profile).

Competiția este organizată sub tutela Ministerului Educației Naționale și cu sprijinul Asociației Generale a Inginerilor din România (AGIR), a Academiei de Științe Tehnice din România (ASTR) și a Societății Române de Mecanică Teoretică și Aplicată (SRMTA).

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma concursurilor locale desfășurate la nivelul fiecarei universități au fost selectați cei mai buni studenți în domeniul disciplinei Mecanică și au fost înscriși 75 de studenți pentru faza națională a concursului, fază care se va desfășura la Facultatea de Mecanică din Universitatea din Craiova. Studenții vor fi însoțiți de 28 cadre didactice din următoarele instituții de învățământ universitar: Universitatea „Politehnica” din Bucureşti, Academia Tehnică Militară – București, Universitatea Tehnică de Construcții București, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Tehnică din Pitești, Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu si Universitatea din Craiova. Cadrele didactice vor fi implicate în elaborarea subiectelor și în corectarea lucrărilor concurenților.

Dupa finalizarea lucrărilor de concurs, participanții, însoțiți de colegii lor de la Facultatea de Mecanică din Craiova implicați în organizare, se vor bucura de o relaxare binemeritată vizitând orașul Craiova, printre obiective numărându-se Uzinele Ford, Parcul Poporului şi Centrul Vechi, precum și alte obiective culturale.

Cei mai buni studenți din concurs vor fi premiați în cadrul festivității de premiere care va avea loc în Aula Magna a Facultății de Mecanică, sâmbătă, 19 Mai 2018, începând cu ora 9.00. Mai multe premii speciale vor fi acordate celor mai buni studenți din partea AGIR, ASTR, SRMTA, Universității Politehnica din București, Universității din Craiova, precum și din partea altor instituții.

Politica