Cod Galben de ploi

Judeţul Olt intră sub o avertizare meteorologică de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ, valabilă de marţi, de la ora 18.00, până miercuri la ora 14.00.

Meteorologii au transmis, luni, o informare de instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi căderi de grindină. Vremea se va strica de marţi, de la ora 12.00, iar de la ora 18.00 este valabil un Cod Galben pentru 23 de judeţe, printre care şi judeţul Olt.

Potrivit meteorologilor, de marţi, ora 12.00, până miercuri, ora 14.00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15-25 litri pe metrul pătrat. De marţi, ora 18.00, până miercuri la ora 9.00 va fi Cod Galben în 22 de judeţe.

În seara zilei de marţi (15 mai) şi în noaptea de marţi spre miercuri (15/16 mai) în Oltenia, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, vestul şi nordul Munteniei şi în zona de munte a Banatului şi Crişanei va ploua torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 30 l/mp şi izolat 50…60 l/mp”, anunţă meteorologii.

Judeţele vizate sunt Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj, Mureş, Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, integral, şi parţial judeţele Bihor, Arad, Timiş, Suceava, Prahova, Dâmboviţa.

Populare

Recomandări

Accident în Gorj. Șoferul s-a urcat băut la volan

Un bărbat de 41 de ani, din Târgu Jiu,...

Un oraș din România, în topul celor mai frumoase locuri de vizitat în 2023

Revista TIME a lansat lista anuală a celor mai...

Lectorul Florin Păsătoiu a murit

Florin Păsătoiu, lector universitar dr. în cadrul Facultății de...

Râmnicu Vâlcea. Minor înjunghiat la școală de un coleg

Un elev din Râmnicu Vâlcea a fost înjunghiat la...