Conecteaza-te cu noi

Dolj

Instanța: Polițistul Dorin Petcu, în arest la domiciliu

Publicat

pe

UPDATE/ Judecătoria Craiova a decis să îl plaseze pe polițistul Dorin Petcu în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă, iar procurorii ar urma să o conteste, spun surse apropiate anchetei.

 


Poliţistul Dorin Petcu, care a fugit, vineri, de la Parchet unde urma să fie audiat, el fiind inculpat într-un dosar în care este acuzat de purtare abuzivă, șantaj, instigare la lipsire de libertate și instigare la fals intelectual, s-a prezentat singur la poliţie, sâmbătă seara. El a fost reţinut pentru 24 de ore. Agentul urmează să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, agentul Dorin Petcu, din cadrul IPJ Dolj, a fost chemat, vineri, la sediul instituției pentru a fi audiat de procurorul de caz, în dosarul în care era cercetat pentru purtare abuzivă, șantaj, instigare la lipsire de libertate și instigare la fals intelectual. Dorin Petcu s-a prezentat la Parchet, dar a spus că nu vorbește decât în prezența avocatului său și că merge la mașină să-și ia telefonul ca să-l sune. Numai că a urcat în mașină și a dispărut, fără să mai răspundă la telefon. Procurorii au emis atunci mandat de aducere pe numele său care s-a dat în executare la IPJ Dolj, au făcut demersurile necesare pentru a fi dat în consemn la frontieră și urmează să ceară Tribunalului Dolj arestarea în lipsă a acestuia. Sâmbătă seara însă, Dorin Petcu s-a prezentat la IPJ Dolj şi a fost reţinut pentru 24 de ore.

Faptele de care a fost acuzat au fost comise în noaptea de 27/28 iulie 2016, când Petcu și alți polițiști ar fi luat pe sus un craiovean, Ionuț Boceanu (care a depus plângere în acest sens), l-ar fi băgat cu forța în mașină, dus la sediul IPJ Dolj, bătut, și apoi amenințat să nu depună plângere

A fost un conflict în care a fost implicat un verişor de-al meu. A avut o discuţie cu un băiat , iar acesta l-a ameninţat pe verişorul meu că vine cu Dorin Petcu, poliţist, şi cu civilii din Craiova. A doua zi s-au întâlnit. Respectivul era cu Dorin şi cu echipa lui cu care a venit şi peste mine. La câteva zile, verişorul meu a venit şi s-a plâns la mine. M-a rugat să vorbesc cu ei să îl lase în pace. Eu l-am căutat pe respectivul, iar acesta l-a sunat pe Dorin. Apoi Dorin m-a sunat şi mi-a zis că de ce nu l-am căutat pe el. Mi-a zis: de ce îl cauţi pe ăsta dacă ştii că e al meu? Vrei să dau cu tine de pământ. Eu l-am întrebat dacă dă cu mine de pământ legal, cu pixul, sau vine să mă bată cum a început să facă prin oraş cu lumea care nu îi convine lui. A închis telefonul şi la 20 de minute a fost la mine în faţa blocului cu un BMW, un Audi, maşina lui personală, şi două maşini de poliţie, dar civile, care nu erau inscripţionate. Eu eram pe bancă cu verişorii mei, eram mai mulţi. Ei erau aproximativ 15 persoane. M-au înconjurat şi Dorin a spus: cine vrea să aibă de-a face cu mine să rămână, cine nu, să plece. Le-am spus verişorilor mei să se îndepărteze câţiva metri, că mă gândeam că discut cu el prieteneşte. Dorin mi-a făcut un control corporal, a văzut că nu am nimic la mine şi mi-a dat două palme. Atunci m-am ridicat de pe bancă şi i-am spus: Dorine, la asta te-ai referit când mi-ai spus că dai cu mine de pământ, că îmi dai două palme? Din spatele lui a ieşit Bobi Ungureanu, un fost recidivist, finul lui Dorin, a luat o sabie din maşină şi mi-a dat cu ea în umăr, dar nu cu partea care taie”, a povestit, în 2016, pentru Jurnalul Olteniei, Ionuţ Boceanu.

Craioveanul a mai spus că, la un moment dat în faţa blocului au coborât mama şi soţia lui şi după ce acestea s-au speriat şi au început să ţipe, poliţiştii l-au încătuşat.

Dorin când a văzut că femeile s-au impacientat şi au început să urle, mi-a pus cătuşele şi m-a băgat în maşina de serviciu. În maşina de serviciu mi-a fost fracturată o coastă, am fost strâns de gât, mi s-au băgat mâinile în gură, îmi trăgeau de maxilar. Nu exagerez, în maşină nu m-au bătut. M-au schingiuit, m-au torturat timp de 20 minute. Mă scuipau, mă înjurau şi mi-au spus că aşa se rezolvă treburile acum. Că în ziua de astăzi nu mai dau amenzi, că ei aşa lucrează. Eu nu am un dosar în cercetare, nu am cazier, nu am nici măcar o amendă penală. M-au dus la sediul Poliţiei de pe Amaradia. M-a lăsat vreo cinci minute în maşină ca să îi gonească pe ăia beţi care m-au bătut. Apoi a venit cu 4-5 poliţişti să mă dea jos din maşină, nu mai putea să îmi dea cătuşele jos de cât de rău le strânseseră. La poliţie nu m-au înregistrat… În curtea Poliţiei, când m-a văzut că îmi curgea sânge din nas, că am ochii negri s-a schimbat radical, a vrut să ne împăcăm, a încercat să fie omenos. Eu i-am spus că am de gând să fac toate demersurile legale pentru a-mi face dreptate. Atunci m-a luat de-o parte şi mi-a spus: gândeşte-te că la o razie în discoteci, în trafic, eu îţi pot băga ţie droguri în maşină, în buzunar, pot trimite poliţia economică peste tine, gândeşte-te că pot să îţi fac mult mai mult rău”, a mai spus Ionuţ Boceanu.
Acesta a mers la Institutul de Medicină Legală şi a obţinut un certificat medico-legal din care a rezultat că a avut nevoie de 12-14 zile de îngrijiri medicale.

Un alt craiovean spunea atunci că a depus plângere împotriva aceluiaşi poliţist încă din 2015, pentru agresiune. Acesta spune că îl cunoaşte pe poliţist de mai mult timp, din cluburile pe care le frecventează.

Pe 17 iulie 2015 am încercat să intru într-un club de vară de la ieşirea din Craiova. La intrare, m-a oprit un agent de pază care mi-a spus că nu am voie să intru. Eu mai fusesem acolo, nu făcusem niciun scandal. În timp ce discutam cu agentul de pază, a venit spre ieşire Petcu Dorin. Avea un pahar în mână. Mi-a spus că nu intru acolo, că nu vrea el”, a spus Iulian Tomescu.

Acesta a precizat că a avut unele probleme cu legea, dar nu a provocat conflicte astfel încât să i se interzică accesul în anumite locaţii.

L-am întrebat cine e el în Craiova, a ridicat mâna la mine. După aceea a făcut un semn din cap, şi mai mulţi indivizi au ieşit dintr-un Logan alb. El le-a zis să mă ia pe sus. Și asta au făcut, m-au luat pe sus, de mâini şi picioare şi la îndemnul lui m-au lovit cu mâinile şi picioarele. Nu au reuşit să mă lovească prea tare că era în faţa clubului. Le-a zis să mă ducă după discotecă. Eu atunci m-am zbătut şi am reuşi să fug. Am fugit în patru labe efectiv. M-am urcat în primul taxi pe care l-am văzut. Am sunat apoi de mai multe ori la 112 le-am spus ce se întâmplă şi nu a fost trimisă nicio maşină de poliţie. Am vrut să depun plângere chiar în noaptea aceea, mi s-a spus să mă duc luni. Am încercat să depun plângere la DGA, acolo nu a vrut nimeni să mă primească. Până la urmă am ajuns la Parchet. Am făcut plângere şi abia acum o lună m-au chemat să dau o altă declaraţie. Am menţinut-o pe prima. A rămas să verifice şi apeluri mele de atunci, de la 112. Eu chiar m-am speriat, mi se trimiteau vorbe prin diverse persoane să renunţ la plângere. Am ajuns la medici, devenisem paranoic, chiar îmi era frică de faptul că ar putea trimite pe cineva peste mine, peste familia mea”, a mai spus craioveanul.

© 2022. Toate drepturile rezervate.