vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Proiect transfrontalier România – Serbia de 2 milioane de euro

În aceste zile a fost în desfășurare timp de 2 zile Atelierului de Lucru, organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Drobeta” al judeţului Mehedinţi, în cadrul proiectului „Întărirea capacităţii autorităţilor române şi sârbe de a reacţiona în caz de inundaţii şi cutremure”, derulat în cadrul Programului Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. Activitatea a fost susţinută de inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Drobeta” al judeţului Mehedinţi, în prezenţa autorităţilor judeţene şi locale, dar şi a şefilor instituţiilor şi structurilor implicate în gestionarea riscurilor privind inundaţiile şi cutremurele. Din partea partenerilor din Serbia, la activităţile desfăşurate pe parcursul celor două zile, a participat o delegaţie formată din 12 persoane, condusă de adjunctul Sectorului pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne.

În cadrul întâlnirii managerii de proiect au prezentat obiectivele specifice ale proiectului.

Scopul atelierului a fost de a elabora reguli de lucru specifice pentru echipele de intervenţie, comune în caz de inundaţii şi cutremure, care vor fi tipărite în trei limbi: română, sârbă şi engleză. Astfel, coordonarea regională va fi îmbunătăţită, asigurându-se o reacţie rapidă şi eficientă în situaţii care depăşesc capacităţile naţionale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea capacităţii autorităţilor din zona transfrontalieră de a gestiona situaţiile de urgenţă generate de inundaţii şi cutremure, în scopul reducerii efectelor acestora, dar şi creşterea rezilienţei populaţiei locale prin însuşirea acţiunilor şi regulilor de urmat în cazul manifestării acestor riscuri.În cadrul proiectului ISU Mehedinți va achiziţiona o autospecialăpentru intervenţii la accidente colective şi calamităţi, o autospecială de sprijin logistic, folosită pentru organizarea unei tabere pentru sinistraţi sau ca bază de operaţiuni – asigurând o capacitate pentru 70 de persoane, dar şi un camion pentru transportul materialelor la locul intervenţiei. De asemenea, vor fi achiziţionate două microbuze (16+1 persoane), bărci de salvare şi echipamente de protecţie individuală pentru intervenţia în caz de inundaţii şi căutare-salvare sub dărâmături. O atenţie deosebită va fi acordată creşterii gradului de conştientizare a populaţiei, în special în rândul elevilor, cu privire la măsurile de prevenire şi la modalităţile de a reacţiona în situaţii speciale provocate de inundaţii şi cutremure. Proiectul, finanţat de Uniunea Europeană, este implementat de către Ministerul de Interne al Republicii Serbia – Sectorul pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, în calitate de beneficiar lider de proiect, şiInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta”al judeţului Mehedinţi, în calitate de Partener 2.Proiectul este implementat pe o perioadă de 2 (doi) ani, având prevăzut un buget total de 2.020.605,30 euro, din care suma de 982.947,00 euro revine Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi.

Politica