vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Batem Cupa la Botoșani! Ultimul pas spre finală!

CS Universitatea Craiova pornește cu prima șansă la calificarea în finala Cupei României.

De 18 ani nu a mai atins o echipă din Bănie ultimul act al competiției knock-out. Iar de 25 nu a mai ridicat trofeul. CS Universitatea Craiova este mare favorită la calificarea în finala Cupei României, după ce în manșa tur a surclasat, cu 5-1, gruparea FC Botoșani. Astăzi, de la ora 17:00, în Moldova se joacă returul semifinalelor competiției.

Este improbabil ca botoșenenii să poată recupera ecartul de 4 goluri, mai ales dacă ținem cont de faptul că, sub conducerea lui Devis Mangia, Craiova nu a fost învinsă vreodată la o diferență mai mare de 3 goluri. De altfel, s-a întâmplat o singură dacă ca gruparea din Bănie să piardă la scor: umilința 2-5 de la Severin, cu FCSB.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Chiar dacă pornește cu prima șansă, Devis Mangia e precaut înaintea jocului: „Este un meci în care trebuie să fim atenți, pentru că au existat prea multe exemple de răsturnări de situație în acest sezon. Trebuie să mergem cu o mentalitate pozitivă, să câștigăm partida. Trebuie să fim concentrați sută la sută la meci. Îmi doresc să câștig, pentru că nu e normal pentru mine să pierdem tot timpul la Botoșani”.

Pe antrenor l-a completat Vladimir Screciu: „Un meci dificil. La Botoșani tot timpul am avut partide grele. Avem avantajul meciului din tur, dar trebuie să-l tratăm cu atenție”.

Nu știu cât de mari sunt șansele noastre, pare imposibil, dar atât timp cât s-au întâmplat minuni avem și noi dreptul să sperăm. Sigur, avem nevoie de o conjunctură extrem de favorabilă. Să sperăm că lucrurile vor fi așa cum ne dorim. Vom încerca să fim mai ofensivi, să ajungem cât mai repede la poartă, să ne creăm cât mai multe situații. Craiova nu e o echipă pe care să o bați sigur și la o diferență mare. Craiova e o echipă echilibrată”, a spus Costel Enache, antrenorul FC Botoșani.

Partida FC Botoșani – CS Universitatea Craiova se dispută miercuri, de la ora 17:00, și contează pentru manșa retur din semifinalele Cupei României.

Finala Cupei, pe Arena Națională

Federația Română de Fotbal a anunțat că finala Cupei României se va juca la data de 27 mai în București, pe Arena Națională. A existat o întreagă polemică pe tema locului de desfășurare a ultimului act al competiției. A existat zvonul, aruncat în spațiul public de Cornel Dinu, potrivit căruia Răzvan Burleanu a primit votul CS Universitatea Craiova contra promisiunii de organizare a finalei Cupei României. Chiar fanii echipei craiovene s-au opus desfășurării meciului în Bănie, considerând injust față de adversarul din finală. Aceștia au emis chiar un comunicat, considerat drept „o intoxicare, o diversiune de doi lei” de către Marcel Popescu, conducătorul CS Universitatea Craiova.

Oltenii au primit, în schimb, organizarea SuperCupei României pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Politica