Mehedinți: Prima sentință în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”

Proxenetul severinean Dan Mârț ,,jupânul” care a oferit prostituate de lux pentru o serie de politicieni, avocaţi, medici, primari şi oameni de afaceri din Mehedinţi a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Ceilalți complici din dosar au primit închisoare cu suspendare. Dosarul a fost instrumentat de DIICOT Mehedinţi şi s-a judecat la Secţia penală şi pentru cauze cu minori din cadrul Curţii de Apel Craiova. Sentința nu este definitivă, ci poate fi atacată cu apel.

Curtea de Apel Craiova s-a pronunţat zilele acestea în cel mai cunoscut dosar cu prostituate din municipiul de la Dunăre. Doar unul dintre proxeneţii trimişi în judecată, Mârţ Ovidiu Dănuţ, va face puşcărie, ceilalţi primind pedeapsa închisorii cu suspendare. Astfel, în cazul lui Mârţ Ovidiu Dănuţ, judecătorii au decis ca acesta să fie condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru proxenetism, deşi iniţial a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional. Din pedeapsa de trei ani, se scad perioadele în care acesta a fost reţinut în arest preventiv şi arest la domiciliu, de la 11.02.2015 la 12.02.2015 şi de la 12.07.2015 la 28.10.2016. Al doilea proxenet, Tămaş Laurenţiu Ionel, scapă de puşcărie, magistraţii dispunând suspendarea executării pedepsei de trei ani de închisoare sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani pentru proxenetism. De asemenea, este obligat ca pe durata termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, la Primăria oraşului Băile Herculane (Caraş Severin). Cel de-al treilea proxenet din acest dosar, Giget Emil, a fost condamnat la pedeapsa principală de 3 ani închisoare, dar instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de supraveghere de 3 ani. Totodată, îl obligă, ca pe durata termenului de supraveghere, să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile, la Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin.

Valon a fost achitat

Policlinica Buna Vestire Craiova


Alături de cei trei proxeneţi, Mârţ Ovidiu Dănuţ, Giget Emil şi Tămaş Laurenţiu Ionel, care conduceau gruparea infracţională specializată în săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi exploatare sexuală au fost trimise în judecată şi alte persoane care intermediau serviciile prostituatelor unor clienţi, ori puneau la dispoziţie spaţii de cazare pentru partidele de sex. Astfel, ca inculpaţi în acelaşi dosar mai sunt: Marian Valon, Lucian Picior, Narcis Iulian Gutuleanu, Mircea Narcis Petrescu, Constantin Miclău şi Dorin Ciortea. Marian Valon, trimis în judecată pentru proxenetism, a fost achitat. A încetat dosarul penal şi în cazul lui Petrescu Narcis Mircea pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, ca urmare a decesului acestuia intervenit la data de 25.04.2016. Instanţa l-a condamnat pe Ciortea Dorin la pedeapsa principal de 2 ani şi două luni închisoare şi a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. De asemenea, îl obligă ca pe durata termenului de supraveghere, să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile, la Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin. Lucian Picior s-a ales cu o pedeapsă de 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare. La 2 ani de închisoare cu suspendare a fost condamnat Gutuleanu Narcis Iulian, iar Constantin Miclău a fost condamnat la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu suspendare pentru proxenetism, cu un termen de supraveghere de 2 ani şi şase luni. Şi Miclău este obligat ca pe durata termenului de supraveghere, să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile, la Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin. Un alt inculpat în dosar, Păsat Gigi, a fost condamnat la pedeapsa principală de 2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendare. Fiecare dintre inculpaţii din acest dosar, Mârţ Ovidiu Dănuţ, Giget Emil, Tămas Laurenţiu Ionel, Picior Lucian, Gutuleanu Narcis Iulian, Păsat Gigi, Miclău Constantin şi Ciortea Dan trebuie să achite câte 4.000 de lei cheltuieli de judecată către stat. Hotărârea este cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

 

Martorii din dosar, oameni cu funcții. Unii, cu păr alb

O mare parte dintre tinerele exploatate sexual erau minore. „Are exact 14 în cap”, spunea Dan Ovidiu Mârţ, lui Eugen, un alt inculpat în dosar, care încerca să găsească fete pentru doi clienţi stomatologi de profesie. Adolescentele erau numite „CD-uri“ sau „fotbalişti“. Din relatările unei fete, Dan Ovidiu Mârţ îi găsea într-o lună circa 15-20 de clienţi, iar tariful practicat de aceasta era de 200 de lei. ,,Ne învăţa să fim discrete, să nu dăm numărul de telefon la clienţi şi să ne îmbrăcăm elegant. Ştia că sunt minoră”, a declarat anchetatorilor una din tinerele exploatate sexual. Făcea rost de scutiri pentru fete. Anchetatorii mai spun că Ovidiu Dănuţ Mârţ se ocupa şi de obţinerea unor scutiri de la şcoală pentru elevele care practicau prostituţia în timpul cursurilor, iar unele întâlniri puse la punct între fete şi clienţii lor se consumau chiar în locuinţa lui Mârţ. ,,Dănuţ Mârţ ştia de mine că am 15 ani şi că sunt elevă. Ştiu că făcea rost de scutiri medicale pentru motivarea absenţelor minorelor care veneau acasă la el sau care locuiau la el. Din acel moment, de când m-a cunoscut, acesta mi-a cerut numărul de telefon şi a început să mă sune chemându-mă la el acasă, prezentându-mi diverşi bărbaţi, cu care să întreţin relaţii sexuale”, a spus o altă tânără. Dan Ovidiu Mârţ negocia cu clienţii tariful pentru aceste tinere, care erau catalogate drept nişte CD-uri. Martori în acest dosar sunt o mulțime de persoane cu funcții importante din Severin și din județ, unii tineri alții mai puțin tineri, toți cu bani. Ce minciuni or fi livrat soțiilor pentru că au dat cu subsemnatul în acest dosar cu prostituate numai ei știu. Mulți dintre ei sunt oameni cu părul alb în cap care la prima vedere par familiști convinși…

Populare

Recomandări

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.04 – 09.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.04 – 09.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...