Amenzi record pentru munca la negru. ITM Gorj cu ochii și pe stânele de lângă Târgu Jiu

În doar patru zile în care au efectuat controale, inspectorii de muncă din Gorj au depistat 46 de persoane care prestau muncă nedeclarată la mai mulţi angajatori din judeţ, pentru 31 dintre acestea neexistând încheiat un contract individual de muncă. Amenzile aplicate însumează 341.000 de lei, din care 320.000 de lei pentru muncă nedeclarată. Cei mai mulți gorjeni, prinși fără forme legale de muncă, sunt ospătari care participau la evenimentele unui restaurant din Târgu Jiu.

Patronul locației respective a fost „taxat” cu suma de 216.000 de lei. „În cazul angajatorului care folosea în activitate 25 de angajaţi fără forme legale pentru activităţi în cadrul unor săli de evenimente, controlul a fost definitivat la sediul I.T.M. Gorj, fiind aplicată o amendă de 216.000 de lei, 200.000 de lei în domeniul relaţiilor de muncă, iar 16.000 de lei în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă. Angajatorul sancţionat a transmis inspectoratului teritorial de muncă copii după ordine de plată care confirmă achitarea a 100.000 de lei, respectiv 4.000 de lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Control și posibile amenzi la stânele de lângă Târgu Jiu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Celelalte persoane descoperite prestând muncă nedeclarată lucrau în domenii precum zootehnie, comercializarea carburanţilor şi turism (pensiune). De asemenea, alte patru cazuri de muncă nedeclarată au fost depistate la stânele din împrejurimile municipiului Târgu Jiu, în urma unei acţiuni organizate împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, angajatorii, riscând, după definitivarea controlului, amenzi în valoare totală de 80.000 de lei. 

Populare

Recomandări

Accident între Coșoveni și Leu. O dubă s-a răsturnat

Update. La data de 26 martie a.c., polițiștii...

Olt. Bărbat înjunghiat în gât de o femeie

Un bărbat de 42 de ani din comuna Curtisoara...

ISU Mehedinți relansează provocarea „Salvator din pasiune”

𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̧𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧ță „𝐃𝐫𝐨𝐛𝐞𝐭𝐚” 𝐚𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞ț𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐞𝐡𝐞𝐝𝐢𝐧ț𝐢...