vineri, iunie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Paul Stănescu: „Din păcate, Iohannis e în campanie electorală. A făcut nişte declaraţii nefericite”

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, marţi, la Slatina, că declaraţiile preşedintelui Iohannis prin care i-a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă sunt „nefericite”.
Liderul PSD Olt a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să-i reprezinte pe toţi românii şi nu doar o anumită parte.
„Din păcate, preşedintele nostru, Iohannis – şi ar trebui să fie preşedintele tuturor, este în campanie electorală. A coborât de pe bicicletă, a făcut nişte declaraţii nefericite, după aceea a făcut alte declaraţii tot nefericite. Cred că ar trebui să ne reprezinte pe toţi, până la urmă, pe toţi românii, nu doar o anumită parte. Sper să-şi revizuiască atitudinea şi până la urmă contează ce se întâmplă cu ţara noastră, nu cu anumite persoane. Funcţiile sunt trecătoare pentru toţi oamenii politici şi cred că ar trebui să se gândească la români şi la România atunci când face astfel de declaraţii”, a afirmat Stănescu.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, că retrage sprijinul politic premierului Viorica Dăncilă şi cere public demisia acesteia din funcţia de şef al Executivului. Afirmaţiile vin în contextul în care şeful statului trebuia să se întâlnească la Cotroceni cu prim-ministrul pentru a discuta despre situaţia mutării ambasadei României din Israel, un demers în care preşedintele a susţinut că nu a fost consultat în prealabil de Dăncilă sau de liderii PSD. Premierul a contramandat întrevederea cu Klaus Iohannis care trebuia să aibă loc vineri la ora 11.00.

Politica