vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU poate sufla titlul celor de la FCSB al doilea an la rând!

După eșecul de la Giurgiu, CSU a ieșit din lupta pentru primul loc. Însă poate fi, exact ca anul trecut, formația care să decidă campioana.

După ce Devis Mangia a fost învins de Gigi Mulțescu, CSU Craiova are doar șanse matematice la titlu. În sensul că trebuie să recupereze 8 puncte când mai sunt doar 12 puse în joc, ceea ce echivalează, prin comparație, cu o calificare a Botoșaniului în finala Cupei României. Adică o improbabilitate.

Chiar dacă au ieșit din joc, oltenii pot face cărțile și decide campioana. Bătălia se va da între FCSB (42 puncte) și CFR Cluj (40). Ambele formații vor întâlni CSU în cadrul etapelor care mai sunt de disputat. În etapa 8, în Gruia, se joacă CFR Cluj – CSU Craiova, iar în runda următoare e CSU Craiova – FCSB, pe „Oblemenco”, meciuri ce pot decide dacă trofeul suprem din fotbalul românesc merge la Cluj sau București.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Ce s-a întâmplat anul trecut!

În campionatul precedent, în etapa a opta, pe 7 mai, CSU Craiova a pierdut în fața Viitorului lui Gică Hagi cu 1-0. Pentru respectivul meci, disputat la Pitești, Gigi Mulțescu a menajat titularii, folosind rezerve și jucători de la satelit. A fost victoria care i-a asigurat Viitorului titlul în detrimentul celor de la FCSB.

S-a speculat la vremea respectivă că a fost răzbunarea lui Mihai Rotaru la adresa lui Gigi Becali. Cei doi patroni de club se aflau în conflict deschis încă din aprilie, după meciul direct dintre echipele lor. Atunci, în programul de meci a apărut articolul „Fecesebistul, o specie scârboasă, pe cale de consacrare”. Gigi Becali a apreciat că în spatele programul se află însuși Rotaru, patronul CSU. Drept urmare, Becali a tunat și fulgerat la Sport.ro la adresa omologului de la Craiova: Orice ar face tot dobitoc e. El prost nu e, dar nu știe să iasă în viața publică. El controlează tot acolo. Nu e prost, doar că e jigodie. Oamenii ăștia doar așa știu să iasă în față. Nu sunt bărbați, sunt găini. Dacă ești mârțoagă, poți să te compari vreodată cu armăsarul? Nici nu am fost vreodată prieten cu Rotaru, nici măcar nu îl cunosc. Am auzit că venea la meciurile Stelei în lojă. Îți dai seama ce valoare are dacă eu nici nu-l cunosc. Am vorbit de vreo două ori la telefon când am vrut să-l iau pe Ivan. Dacă acum face așa ceva, îți dai seama câtă minte are? Are caracterul murdar”.

Becali a reacționat și după meciul CSU – Viitorul 0-1, considerând că oltenii nu și-au apărat corect șansele: „Am făcut hârtie la UEFA după ceea ce a făcut Craiova cu Viitorul. Nu este nicio problemă dacă luăm sau nu titlul. Nu contează ce o să facem noi cu Astra, contează ce s-a întâmplat aseară. Noi vom propune să fie scoși din competiție. O să mergem și la DNA, că aici e vorba de prejudiciu. Nu ne jucăm. Vorbim de o problemă de principiu! Eu o să-i arăt lui Rotaru că nu e pe tarlaua ANRP, aici este la Liga Profesionistă! Care este mai corect? Becali, care a plătit să se joace corect și a făcut 3 ani de închisoare? Sau Rotaru, care a desconsiderat cu rea credință și a influențat clasamentul?”

Și în această iarnă, Becali a avut „un derapaj”: a fost absolut agasant din dorința de a-l înregimenta pe Băluță. Transferul a picat, dar jucătorul a revenit la forma din prima parte a sezonului abia în această lună. Se vor răzbuna iar oltenii, iar Becali va plăti din nou cu titlul al doilea an consecutiv?

Politica