vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Amenzi pentru slătinenii care au rupt flori din ronduri

Mai mulţi slătineni au fost amendaţi de poliţiştii locali după ce au fost surprinşi în timp ce rupeau flori din rondurile din municipiu.
9 sancțiuni au fost aplicate pentru ruperea de flori şi material dendrofloricol sau călcarea spațiului verde amenajat.
„Este vorba de persoane care au rupt florile de pe rondurile amenajate din municipiu. Au fost prinse în flagrant de poliţiştii locali. Este vorba despre zona ACR, Fântâna Speranţei şi zona Steaua. Au vrut să ia două-trei flori, dar n-au mai apucat că s-a intervenit”, a afirmat directorul Poliţiei Locale, Adrian Pop.
Amenzi și pentru mizerie
Nu mai puţin de 30 de amenzi au fost aplicate de poliţiştii locali, în decursul ultimelor trei săptămâni, pentru aruncarea de deşeuri pe domeniul public.
Directorul Poliţiei Locale Slatian, Adrian Pop, a declarat că este vorba de persoane care au făcut mizerie în scări de bloc, la locurile de joacă, în foişoare sau în parcuri. El a adăugat că respectivii sunt „clienţi” vechi ai poliţiştilor locali, avertizaţi de nenumărate ori, de-a lungul timpului.
„Respectivii au fost depistaţi în zona de parcuri, în scări de bloc, pe alei. Discutăm despre o acţiune pe care am demarat-o de vreo lună pe la locurile de joacă, scările de bloc, în parcuri, în foişoare şi acolo unde am văzut tineri, grupuri de persoane, au fost legitimaţi. Dacă am găsit mizerie la faţa locului, s-au aplicat sancţiuni, n-am mai stat la discuţii. Deja ei ştiu de ani de zile, de când îi tot avertizăm şi încercăm să mergem cu frumosul. Sunt cam aceleaşi persoane”, a explicat Pop.
Totodată, poliţiştii locali au aplicat, în această perioadă, 10 sancțiuni pentru blocarea căilor de acces la proprietăţi sau la locul de parcare, 13 sancțiuni pentru exercitarea unor activități de comerț, fără a deține avize sau autorizații de funcținare și fără achitarea taxelor aferente şi trei sancțiuni pentru repararea autovehiculelor pe domeniul public. Sancţiunile vizează încălcări ale unor prevederi ale HCL  490/2014.

Politica