miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

,,Sărutul Dragonului”. Aladin Georgescu l-a dat afară din PSD Mehedinți pe primarul care s-a dat la el cu tupeu și l-a contestat ca președinte

L-a lăsat să creadă că a scăpat și apoi l-a executat! Președintele CJ Mehedinți și al PSD Mehedinți Aladin Georgescu nu uită, nu iartă!  Primarul PSD rebel din comuna Vânjuleț, Costaiche Nistor, care în urmă cu câteva luni a fost la un pas să-l și pocnească pe Aladin Georgescu după ce i-a reproșat public că el l-a făcut președinte și că nu va mai da nici un vot pentru viitorii consilierii județeni ai partidului, a primit a primit o ripostă dură. Vineri, în prima zi de sărbătoare a Zilelor Severinului, forul statutar de execuție al  PSD Mehedinți s-a întrunit  în mare taină și a decis excluderea din partid a primarului Costaiche Nistor. Asta după ce Aladin Georgescu și consilierii județeni care s-au considerat jigniți de ,,colegul” Costaiche Nistor au sesizat comisia de disciplină a partidului. Cei care l-au ejectat din partid ca pe o măsea stricată pe Costaiche Nistor nu au mai ținut cont de faptul că acesta este unul dintre cei mai vechi primari din PSD Mehedinți, cu 5 mandate consecutive la activ,  cu rezultate bune și foarte bune în alegeri, care nu a activat niciodată în alt partid decât în PSD. Au luat în considerare doar că a adus grave prejudicii de imagine partidului prin atacul direct la adresa președintelui Aladin Georgescu și a colegilor consilieri județeni, că nu și-a spus oful în forurile statutare ale partidului, ci în public. Pe scurt că nu a respectat disciplina de partid. Căci PSD –ul pune mare preț pe disciplină și unitate, disciplina este secretul reușitei lor. Surse demne de încredere au declarat că după aflarea durei decizii primarul Costaiche Nistor a spus că el rămâne un om de stânga și că este mâhnit că a fost exclus din partid. De cealaltă parte aceeași sursă ne-a dezvăluit că decapitarea politică a lui Costaiche Nistor a  fost necesară pentru a da un semnal că organizația județeană de partid are nevoie de liniște și ordine internă și că nu tolerează în nici un fel scandalul și indisciplina.
Primarul către șeful lui politic: ,,Eu te-am pus președinte pe tine, mă!”
La începutul lunii februarie a acestui an imaginea publică a președintelui PSD Mehedinți și totodată al CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, a fost făcută praf.  Primarul  din interiorul partidului, Costaiche Nistor a măturat cu el pe jos dacă se poate spune așa. L-a făcut incompetent, a țipat la el, i-a vorbit cu ,,mă”, l-a certat, l-a insultat, l-a amenințat. Primarul cel slobod la gură i-a amenințat și pe consilierii PSD că de la el nu vor mai vedea un vot dacă va candida în 2020 și nu a uitat să le bată obrazul. Tot în fața camerelor de filmat edilul rebel nu a uitat să-l laude pe Duicu, pe baronul penal Adrian Duicu, omul care se oftică de faptul că nu mai este ce a fost odată în PSD Mehedinți. ,,Nu mai vedeți un vot de la mine voi oamenii ăștia de la PSD, mi-ar fi rușine să spun că sunt consilier județean. Aladin Georgescu nu poate să conducă acest județ, el este consilier județean nu președinte. Singurul președinte de consiliu județean a fost Duicu. Câte voturi ai adus domne dumneata? Eu te-am pus președinte pe tine mă!”, sunt câteva din vorbele grele și de ocară pentru care primarul PSD din Vânjuleț a fost dat afară din partid. Ce l-a scos din minți la vremea respectivă pe primar au fost fondurile insuficiente alocate pentru comună. Pe scurt cearta a pornit de la bani, de la lipsa de bani. De fapt primarul l-a certat pe președintele CJ Mehedinți,  căci acesta din urmă i-a vorbit politicos și a  încercat în repetate rânduri să îl calmeze și să îi explice că problemele se vor rezolva dar nu pe loc.
Vânjulețul pe primul loc pe țară la referendum cu prezență de 138%
În Mehedinți, la referendumul din 2012, organizat de PSD pentru destituirea lui Traian Băsescu, pe primul loc la prezență s-a clasat comuna Vânjuleț, unde pe liste erau înscriși 1385 de votanți, dar la urne au venit 1919 persoane, adică o prezenta de 138%. Primarul PSD Costaiche Nistor a avut o explicație la vremea respectivă: în comună a fost o nunta mare, în plus exista un penitenciar și o casă de bătrâni. ,,Pe liste într-adevăr sunt 1385, dar am un penitenciar cu 240 de oameni, apoi mai sunt 45 de la căminul de bătrâni. Iar sâmbătă am avut și o nuntă. Pană la 1900 au fost cei de la nuntă. A venit mireasa cu toată nunta la secția de votare. Am și poze cu mireasa cum a venit cu nuntașii. Unde era sa meargă? În plus, sunt 1000 de familii în comuna care au rude la Severin”, a spus primarul Costaiche Nistor. Întrebat de un ziarist daca nu cumva procentul mare de votanți nu se datorează turismului electoral sau votului dublu, primarul a răspuns așa: ,,Aia este problema dumneavoastră daca considerați ca e turism electoral. Chiar așa de mult 590 de persoane pe listele suplimentare? Nu e niciun turism electoral, la noi e zona de câmpie, nu de turism” .

Politica