joi, iulie 25, 2024

Ultima ora

Sport

Prinși băuți la volan

Doi bărbaţi din Slatina s-au ales cu dosare penale după ce, la finalul săptămânii trecute, au fost depistaţi de poliţişti la volanul unor autoturism deşi consumaseră băuturi alcoolice.

Potrivit IPJ Olt, pe 13 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt au depistat un bărbat în vârstă de 58 ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Stoicănești, având o concentrație de 0,44 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a refuzat recoltarea de probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, la o zi distanţă, polițiștii au depistat în trafic un tânăr în vârstă de 27 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea pe DJ 642, pe raza comunei Fălcoiu, un autoturism, având o concentrație de 1,02 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, spun poliţiştii.

Politica