vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bogdan Burcea trimite săgeți spre conducerea SCM Craiova!

Cosmin Cojocăreanu

Antrenorul momentului în sportul craiovean, Bogdan Burcea, este total nemulțumit de colaborarea cu conducerea clubului din Bănie. Tehnicianul a anunțat și primul nume cu greutate care va părăsi corabia.

SCM Craiova, cu Bogdan Burcea la cârmă, a obținut cea mai importantă performanță din istoria sportului de echipă din Bănie: calificarea în finala Cupei EHF. Însă situația nu este deloc roz la gruparea alb-albastră, ci „gri”, după cum a afirmat antrenorul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Performanța nu se poate face peste noapte. Noi am luat totul pas cu pas, metodic. Am stabilit obiective intermediare, am luat-o etapă cu etapă și după o muncă de doi ani am ajuns aici. Dacă vom câștiga trofeul vom juca în grupele Ligii Campionilor, la anul. Chiar și dacă vom pierde finala putem accede în grupele celei mai importante competiții, în funcție de rezultatele CSM-ului. Însă ce vom face în grupele Ligii”, s-a întrebat retoric Burcea în cadrul unei emisiuni la TVR Craiova.

Apoi a explicat starea de fapt de la SCM Craiova. „Pentru a reprezenta cu mândrie Craiova în Ligă eu am cerut 2-3 jucătoare cu condiția să rămână lotul de acum. Iar în acest moment, la noi lucrurile sunt gri. Nu vorbesc în necunoștință de cauză, știu ce spun. Sunt sportive care au semnat deja cu alte echipe! Bobana Klikovac a semnat cu Ferencvaros. Teodora Popescu a ales o altă echipă. Condiție în care am dorit-o pe Laurisa Landre pe acest post sensibil. A cerut același salariu pe care l-a avut și în prima perioadă când a jucat pentru noi, pentru valoarea ei unul modest. Negocierile au căzut”, a explicat Burcea.

Și a indicat și vinovații: „Factorii de decizie: conducerea administrativă a clubului, ei sunt cei care au decis să facă sau să nu facă anumite lucruri. Eu am activat de la 3, 4, 5 sezoane în sus. Nu am venit la Craiova să plec, îmi doresc să continui la Craiova, dar nu vreau să ne întoarcem în timp. Însă modalitatea în care alegem să comunicăm, să continuăm acest proiect eu zic că nu e cea reușită. Au existat schimbări în cadrul clubului, lucrurile s-au mișcat greoi, am ratat sportive care doreau să rămână, altele care doreau să vină la club. Sper să avem noroc săptămâna următoare. Bugetul salarial al echipei este același ca anul trecut. Problema nu e asta, nimeni nu poate să spună că Burcea a cerut, ci pot spune că Burcea a adus. Și mă refer la firmele pe care le-am adus”.

Antrenorul care a reușit marea performanță la echipa de handbal feminin a SCM Craiova nu știe dacă mai continuă la clubul din Bănie: Și înainte de această finală au existat oferte pentru mine. M-am întors la Craiova de la Corona Brașov, o echipă unde am câștigat medalii, plus o semifinal de Cupă Europeană. Există discuții cu clubul SCM Craiova, nu am semnat un precontract. Am și oferte, port discuții. Îmi doresc să continui la Craiova, dar îmi doresc ca și factorii de decizie să vină alături de mine să continuăm proiectul, nu să o luăm de la zero. Ideea e că profesionist trebuia 95% să fie rezolvate problemele de la echipă. În schimb, nu cred că sunt rezolvate 50%”.

Politica