Încă o etapă de înscrieri la pregătitoare în trei şcoli din Olt

Date:

În trei unităţi de învăţământ din judeţul Olt se va desfăşura, în perioada 12-18 aprilie, cea de a doua etapă de înscriere la clasa pregătitoare, fiind disponibile 20 de locuri.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ) Olt, a doua etapă a înscrierii la clasa pregătitoare va fi organizată la Colegiul Naţional „Ioniţă Asan” Caracal – 7 locuri libere, Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal – 8 locuri libere, şi Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” Slatina – 5 locuri libere.

A doua etapă este programată să se desfăşoare între 12 şi 18 aprilie. Aceasta este rezervată părinţilor copiilor care nu au fost înscrişi în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile.

Cererea-tip se poate completa online sau la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educaţiei. Validarea cererii-tip este obligatorie şi are loc în unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea, în prezenţa acestuia şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 – 18.00 (luni-vineri).

Fiecare locuinţă este arondată unei unităţi de învăţământ din proximitate – şcoala de circumscripţie.

Inspectoratele şcolare judeţene au responsabilitatea organizării sau, după caz, a reorganizării circumscripţiilor.

Potrivit ISJ Olt, la nivelul judeţului, din toamnă, vor funcţiona 174 de clase pregătitoare, fiind aşteptaţi aproximativ 3.000 de elevi.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...