Fosta Vilă „Bărbulescu”, reabilitată termic cu fonduri europene

Date:

Consiliul Judeţean Olt atrage fonduri europene pentru eficienţa termică a clădirilor publice. Primul contract de finanţare nerambursabilă pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice a fost semnat, ieri, de către Consiliul Judeţean Olt, şi vizează reabilitarea fosei Vile „Bărbulescu”.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii Apartamente – Fosta Vila de Protocol” are o valoare de 721.287,22 lei şi o durată de implementare de 41 de luni.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea eficienței energetice în clădirile publice din județul Olt care înregistrează consumuri energetice mari”, se arată într-un comunicat remis de CJ Olt.

Proiectul vizează o serie de lucrări la fosta Vilă de Protocol, printre care: reabilitarea termică a clădirii prin lucrări de reparare sau înlocuire a tâmplăriei existente și izolarea termică a pereților exteriori; reabilitarea termică a clădirii prin lucrări de intervenție la instalațiile de distribuire a agentului termic, la instalațiile electrice, precum și lucrări de introducere a utilizării energiei regenerabile; înlocuirea conductelor aflate în stare de degradare destinate transportului și distribuției agentului termic pentru încălzire; redimensionarea circuitelor electrice în funcție de puterea instalată pe fiecare circuit și înlocuirea corpurilor de iluminat cu corpuri tip LED.

De asemenea, Consiliul Judeţean Olt va semna, în cursul acestui an, contractele de finanţare, pentru reabilitarea altor şase clădiri: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Consiliul Judeţean Olt, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt „Matei Basarab”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” Slatina şi Centrul Militar Judeţean Olt.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente