vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ:  CREȘTEREA PUTERII DE CUMPĂRARE ESTE REALĂ

Adinel Ilinca, Vicepreședinte  ALDE Dolj: „Manipularea realității și panicarea gratuită a oamenilor nu ajută și nu va ajuta la progresul societății românești”

 

Încercarea disperată a Opoziției de a opri  căderea pe toboganul încrederii publice  este din nou bazată pe manipularea cifrelor și prin urmare a realității.

Se promovează cu o energie demnă de o cauză mai bună ideea că ”salariile de fapt au scăzut, că majorarea  pensiilor nu acoperă inflația, că puterea de cumpărare a românilor este mai mică”etc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se flutură din nou ”steagul crizei iminente, a nevoii de austeritate, a stopării creșterii veniturilor” (ori au crescut ori au scăzut- hotărâți-va domnilor din opoziție!!)

Se invocă pentru toate acestea valoarea indicatorului output gap (diferența dintre producția efectivă și cea potențială)  care ar fi la un nivel de ”cod roșu”.

Nimic mai fals decât toate ”avertismentele” de mai sus.

Ultimele date ale Comisiei Europene cu privie la OUPUT GAP ne arată că sunt zece (10) țări din UE care au valoarea acestui indicator mai mare decât a României și nu există atâta presiune internă și externă asupra acestor țări ca în cazul României.Ba chiar nu există deloc…

Pe de altă parte, datele de ultimă oră ale INS ne arată că avem la salarii 11,2% creștere nominală februarie 2018 față de februarie 2017 și dacă scădem inflația rămâne O CREȘTERE DE PUTERE DE CUMPĂRARE DE 6,2%. 

Mică, mare ea este o creștere nu o scădere! (Pentru zonele cum sunt asistențamedicală de exemplu, lucrurile vor fi reglate și perioada următoare va arăta acest lucru)

ALDE va informa întotdeauna corect opinia publică și va atrage atenția atunci când  manipularea și propaganda politică vor sfida realitatea.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica