vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Echipaj SMURD agresat de rudele unei fetiţe. Medicii spun că poliţiştii nu au intervenit

Un echipaj SMURD din Caiova, trimis să salveze viața unei fetițe din comuna doljeană Sălcuța, a fost agresat de rudele copilei, cadrele medicale acuzând că au cerut ajutorul polițiștilor, însă agenții nu au făcut absolut nimic.

 

Rudele fetiței în vârstă de 9 ani din comuna doljeană Sălcuța au sunat, luni seara, la 112, la ora 18.38, anunţând că minora s-ar fi lovila cap, iar în două minute un echipaj SMURD s-a pus imediat în mișcare și a ajuns la pacient în aproximativ 10 minute.

Medicul SMURD, Cristina Geormăneanu a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că echipa de intervenţie a fost agresa și amenințată de familia copilei pe tot parcursul misiunii. Cadrele medicale au cerut imediat ajutorul polițiștilor, însă agenții au juns la fața locului după 25 de minute de la primul apel.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ne-au agresat încă de când am ajuns la faţa locului. Apoi, în spital, agresorii au venit spre noi, unul dintre ei, cel mai agresiv a stat tot timpul în spatele paramedicului la un moment dat l-a dat la o parte, a pus mâna pe targă și a manipulat targa până în aria de trumatologie. Am sunat la 112 de patru ori şi am cerut sprijinul poliţiştilor, încă de la preluarea cazului. Abia la spital a venit un echipaj. Agentul de poliție ne-a explicat foarte simplu că nu poate să amendeze agresorul pentru că pe agresor oricum nu îl interesează. A ținut să precizeze pe un ton destul de lejer că vina s-ar putea să fie la noi că trebuie să ne mișcăm mai repede. Am plecat să salvăm o viață, am fost agresați, iar poliția nu a intervenit, ne-au lăsat pur și simplu să fim agresați. Siguranța echipajului a fost pusă în pericol pe tot parcursul misiunii noastre“, a spus Cristina Geormănenau, medic SMURD.

Rudele fetiței în vârstă de 9 ani susțin, însă, că nu au agresat cadrele medicale și nu înțeleg de ce a fost chemată poliția la fața locului.

Noi ne-am speriat, am văzut fata în ce stare este și ambulanta care nu mai venea, ne-am speriat și de asta am început să țipăm“, a povestit Cristina Fircă, mama fetiței.

Medicii SMURD au făcut marţi o sesizare la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj cu privire la faptul că poliţiştii nu au intervenit în momentul în care le-au cerut ajutorul.

În acest caz, conducerea Inspectoratului de Poliție Dolj a dispus efectuarea de verificări de către biroul control intern, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri în consecință“, a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, Cosmin Grădinaru.

Fetița a rămas internată la secția de pediatrie în timp ce mama le-a declarat medicilor că, de fapt, nu s-a lovit la cap ci ar fi fost trasă de păr de o rudă iar în ael moment si-ar fi perdut cunoștința. Medicii au confirmat că fata nu prezenta traume vizibile.

Politica