Poliţiştii de la Economic au confiscat aproape 300 kilograme de carne

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu inspectori din cadrul D.S.V.S.A. Dolj au organizat şi desfăşurat, marţi, în Craiova o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ din domeniul “comercializării cărnii și a produselor din carne”. În urma acestei acţiuni, au confiscat aproape 300 de kilograme de carne.

La această activitate au participat 15 poliţişti care au verificat 16 societăţi comerciale, 9 persoane fizice şi 5 mijloace de transport. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Lg. 12/1990 R, HG 984/2005 şi OUG 28/1999, în valoare totală de 69.500 lei. Valoarea mărfurilor confiscate este de 2.440 lei, reprezentând contravaloarea a 278 kg carne”, potrivit IPJ Dolj.

Între cei găsiţi în neregulă s-a aflat un comerciant din Piaţa Craioviţa Nouă.

Cu ocazia controlului efectuat în Piața Agroalimentară Craioviţa Nouă din municipiul Craiova s-a constatat că reprezentanţii unui agent economic ofereau spre vânzare cantitatea de 75 kg carne porc pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.

Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei conform Legii 12/1990 rep., dispunându-se totodată confiscarea cantității de 75 kg carne porc, în valoare de 900 lei, pentru care nu s-au prezentat documente de proveniență”, mai arată IPJ Dolj.

Pe de altă parte, luni, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, împreună reprezentanți din cadrul D.S.V.S.A. Dolj, au organizat şi executat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „morărit – panificație” pe raza judeţului.

La această activitate au participat 15 poliţişti care au verificat 14 societăţi comerciale, 7 persoane fizice şi 4 mijloace de transport. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 5 amenzi în valoare totală de 120.000 lei. În plus, poliţiştii au confiscat marfă de 7.266 lei, reprezentând contravaloarea a 910 kg făină, 5.666 kg tărâțe, 1.100 kg grâu de consum, 1.430 kg porumb şi 150 kg peleți floarea soarelui.

Populare

Recomandări

ANM: Cod portocaliu de ninsori şi viscol, în Gorj și Vâlcea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare...

Gorj. Profesorul care a întreținut relații sexuale cu o elevă, arestat pentru 30 de zile

Profesorul de informatică George Constantin Ilie, care a întreținut...

S-a surpat din nou o porțiune din DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu

Serviciul Rutier din cadrul IPJ Sibiu a informat miercuri...

Două droguri sintetice fac ravagii printre adolescenții români

3-MMC și 3-CMC, două droguri sintetice încadrate ca substanțe...