vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

OLT. Prefectul cere intensificarea procedurilor de autorizare a noii clădiri de la „Ion Minulescu”

Prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, a făcut un apel pentru intensificarea procedurilor privind autorizarea noului corp de clădire construit la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina.

Silviu Neacşu a declarat că imobilul trebuie autorizat atât de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi de către Direcţia de Sănătate Publică.

Avem Liceul «Ion Minulescu» şi am vorbit şi cu domnul primar să intensificăm eforturile privind darea în folosinţă a noului imobil. Este gata, dar ne mai trebuie autorizaţiile. Pentru asta trebuie făcută o comisie de la primărie, care să meargă la ISU, să vină la liceu, şi la DSP. Trebuie să grăbim un pic aceste formalităţi pentru că este păcat, noua clădire este gata”, a declarat Neacşu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noul imobil a fost construit în curtea liceului, unde era o parcare. Investiţia, în valoare de 2.860.000 de lei, presupune crearea de 12 noi clase pentru elevii unităţii de învăţământ.

Tot la Liceul „Ion Minulescu” se află în curs de realizare o altă clădire în care vor funcţiona clasele I-VIII, construită cu fonduri de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi compusă din parter, plus două etaje. Imobilul în care funcţiona şcoala gimnazială a CN „Ion Minulescu” nu mai corespundea normelor în vigoare, iar copiii care învăţau acolo puteau fi puşi în pericol.

Clădirea construită în locul «şcolii mici» va fi gata în toamnă”, a precizat prefectul Silviu Neacşu.

Politica