vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Luptătorii craioveni, rezultate notabile la diferite competiții

Practicanții de lupte libere de la cluburile craiovene au avut de lucru zilele trecute în cadrul a două competiții. Sportiva lui Valentin Boboșca, Ana Maria Cristescu a participat la un turneu internațional de cadeți în Turcia, denumit Victory Cup, la care a izbutit să urce pe podium, concurând la o categorie mai mare de greutate decât de obicei. Luptătoarea, aflată în dublă legitimare LPS – CSM Craiova, a obținut bronzul la întrecerea din Turcia în limitele categoriei 46 de kg.

A fost un concurs bun de pregătire, Ana Maria a participat la o categorie mai mare decât a ei. Ea concurează la 43 de kg în mod normal, dar în Turcia a luptat la 46 kg și a făcut-o bine. După Paște va susține o selecție pentru participarea la Campionatul European de cadeți, unde eu cred că va fi prezentă. În Turcia am mai avut o sportivă, Rebeca Bărăga, care a concurat la 49 de kg, dar aceasta a pierdut în primul meci contra unei sportive azere”, a declarat antrenorul Valentin Boboșca.

Pe podium la turneul internațional s-a aflat și sportiva de la CSM Drobeta, aflată în dublă legimitare cu CSM Craiova, Roxana Capezan. Aceasta a ocupat locul doi la categoria 65 de kg.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clasări fruntașe la echipe

Recent a avut loc și prima etapă a Campionatului Național pe Echipe la seniori, unde echipele CSM Craiova – CSM Drobeta, la fete, și CSU Craiova, la băieți, s-au clasat în primele trei locuri. Colaborând cu CSM Drobeta Turnu Severin în alcătuirea echipei de senioare la lupte, CSM Craiova a ocupat locul trei la concursul din Banat, în spatele cluburilor Steaua București și CSM Timișoara, prin rezultatele luptătoarelor pregătite de antrenorii Petre Banciu și Marin Dobrescu: Elena Bușoi (50 kg – locul VII), Denisa Breazu (53 kg – locul IV), Daniela Vârban (55 kg – locul III), Mihaela Bărbulescu (57 kg – locul III), Ana Maria Enache (59 kg – locul III), Adina Giura (62 kg – locul III), Violeata Măicănescu (65 kg – locul II), Valentina Ungureanu (68 kg – locul II), Roxana Diniță (73 kg – locul III) și Larisa Nițu (76 kg – locul I), acestea fiind cele care au compus echipa CSM Craiova – CSM Drobeta.

La întrecerea masculină, CSU Craiova s-a clasat pe locul secund, după CSU Cluj Napoca și înaintea clubului ACS Fasok, care a ocupat poziția a treia. Ionuț Răduică (79 kg – locul I), Gheorghe Constantin (70 kg – locul II), Ștefan Coman (65 kg – locul II) și Cristian Surugiu (61 kg – locul I) sunt sportivii care au format echipa craioveană la băieți, aceștia fiind pregătiți de frații Cimpoeru. Concursul național pe echipe la seniori își va afla câștigătorii în toamnă, când va avea loc a doua etapă în timpul Cupei României. Clubul Sportiv Universitatea a mai avut reprezentanți și la fete, care au concurat la turneul individual de calificare pentru naționalele de seniori, fiind vorba de Simona Zidaru (62 kg – locul II) și Alexandra Anghel (72 kg – locul I). De altfel, toți luptătorii craioveni care au format echipele la competiția de la Timișoara s-au calificat de asemenea pentru finala individuală.

Politica