Conecteaza-te cu noi

Olt

Asigurări de la Minister: Clădirea în care se va muta Judecătoria Slatina intră în reabilitare în acest an

Publicat

pe

Prezentă la Slatina, la finalul săptămânii, secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Mariana Moţ, a afirmat lucrările de reabilitare a fostului sediu BNR din municipiu, unde se va muta Judecătoria Slatina, va fi reabilitat începând din acest an.

Mariana Moţ a explicat că investiţia este făcută prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

În ceea ce privește Judecătoria Slatina, personal am întrebat și m-am documentat, pentru că mutarea sediului Judecătoriei Slatina se face printr-un proiect cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, deci nu intră în competența directă a Ministerului Justiției. Stadiul este unul avansat, noi având speranța că, în acest an, constructorul va începe efectiv reabilitarea clădirii”, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Justiţiei.

Clădirea monument istoric, din zona Centrului Istoric al oraşului, cândva sediul Băncii Naţionale a României, se află din anul 2006 în patrimoniul Primăriei Slatina. Construită în anul 1908, clădirea era, la acea vreme, cea mai reprezentativă bancă din Slatina, Banca Uniunii Agricole, Comerciale şi Industriale. Ulterior, a devenit Sucursala Olt a Băncii Naţionale a României, până în septembrie 2000, când a fost desfiinţată. De atunci, ani la rândul, în imobil a funcţionat, în perioadele scrutinelor electorale, Biroul Electoral Judeţean.

Din 2004, clădirea figurează ca monument istoric în lista Ministerului Culturii. După preluarea în domeniul public, autorităţile locale stabiliseră să transforme această clădire în sediul Primăriei Slatina. Un studiu de fezabilitate arăta că ar fi fost nevoie de 1,5 milioane euro pentru modernizări. La acea dată, proiectul s-a năruit, pentru că imobilul s-a dovedit a fi neîncăpător pentru toate serviciile primăriei.

 

© 2021. Toate drepturile rezervate.