vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dezastru în Dolj la simularea examenului de bacalaureat

Simularea Examenului Naţional de Bacalaureat, la care au participat elevii claselor a XI-a şi a XII-a din învăţământul preuniversitar din Dolj, dovedește faptul că aceștia nu sunt pregătiți pentru acest examen. În cazul celor de clasa a XII-a, procentul de promovabilitate, aici trebuind minimum nota 6,00, este de doar 40,23%. Numărul absenților este de peste o mie de elevi, semn că lucrurile nu stau tocmai bine la nivelul județului.

Potrivit unei informări a Inspectoratului Școlar Județean Dolj, la clasa a XII-a au fost înscrişi 4.613 elevi, prezenţi fiind 3.167. Cei care nu au reușit să obţină minimum nota 5,00, la fiecare probă, sunt în număr de 1.756, pe lista ISJ Dolj fiind și şapte eliminaţi. Nota minimă 6,00, prag obligatoriu pentru a promova examenul, a fost obţinută de doar 40,23% dintre elevii prezenți la consurs. Cele mai bune procentaje sunt la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” (95,19%), Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” (83,33%) şi Colegiul Naţional „Carol I” (76,72%). La nivel de județ, doar trei eleve au obținut media 10, fiind vorba despre: Roxana Mariana Boboniţă (Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan”), Andreea Elena Gorun  (Colegiul Naţional „Carol I”) şi Irina Matache (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”).

 

Mulți absenți la clasa a XI-a

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce-i privește pe elevii clasei a XI-a, 57,28% dintre ei au trecut hopul, dar în cazul acestora media minimă este 5,00, fără proba la alegere a profilului şi specializării, unde tinerii nu au participat, potrivit metodologiei. Potrivit statisticii ISJ Dolj, dintre cei 5.024 de elevi înscriși în vederea participării la testări, 1.630 nu s-au prezentat, 1.447 de tineri nereușind să obțină nota minimă pentru a fi declarați promovați. În cazul elevilor de clasa a XI-a a fost o singură medie maximă, obținută de un elev din Calafat. Cele mai bune rezultate au fost obținute la următoarele unități: Colegiul Național „Frații Buzești” Craiova (98,14%), Colegiul Național „Carol I” Craiova (96,43 %), Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan” Craiova cu 92,48%.

Notele de la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național în anul școlar 2017-2018 vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Politica