Mehedinți: Capacitatea de cazare a deținuților din penitenciarul Vînjuleț ar putea fi mărită

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat într-o vizită scurtă la Mehedinți că va lua în discuție dezvoltarea și modernizarea penitenciarului Vînjuleț. În data de 27.03.2018, ministrul justiției, prof. univ. dr. Tudorel Toader, și secretarul de stat, conf. univ. dr. Marieta Safta, au vizitat Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin. S-au purtat discuții cu conducerea penitenciarului, judecătorul de supraveghere a pedepselor privative de libertate și reprezentanții celor două organizații sindicale constituite la nivel de unitate.

Directorul penitenciarului, subcomisar de penitenciare Răzvan Vasile Lăpuște, a prezentat situația la nivelul instituției cu referire la capacitatea de cazare, încadrarea cu personal, buget alocat, venituri obținute din prestări servicii cu deținuții, planuri de investiții, aplicarea normelor privind recursul compensatoriu, realizări și neajunsuri la momentul actual.

Ministrul Justiției a relatat pe scurt demersurile inițiate de Ministerul Justiției privind statutul personalului de penitenciare, dezvoltarea carierei lucrătorilor, crearea de noi locuri de deținere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost vizitat sectorul administrativ din sediul unității, precum și spațiile din cadrul secției exterioare Vînjuleț, în cadrul celei din urmă persoanele private de libertate aflate în regim semideschis și deschis desfășurând activități lucrative și socio-educative.

Ministrul Justiției a menționat faptul că va lua în discuție dezvoltarea/modernizarea secției exterioare Vînjuleț, având în vedere aprobarea Memorandumului privind oportunitatea finanțării infrastructurii fizice a sistemului penitenciar, în vederea creării condițiilor optime de detenție la standarde europene, precum și măsura nr. 20 din Programul de Guvernare 2017-2020 (Capitolul Justiție, secțiunea Drepturi fundamentale), care prevede: „Continuarea proiectului de investiții în penitenciare și de modernizare și extindere acolo unde locațiile permit”.

Populare

Recomandări

Două tinere, rănite în accident la Brebeni

Două tinere au fost rănite, astăzi, într-un accident rutier...

Accident între Coșoveni și Leu. O dubă s-a răsturnat

Update. La data de 26 martie a.c., polițiștii...

ISU Mehedinți relansează provocarea „Salvator din pasiune”

𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̧𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧ță „𝐃𝐫𝐨𝐛𝐞𝐭𝐚” 𝐚𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞ț𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐞𝐡𝐞𝐝𝐢𝐧ț𝐢...

Video/Cu berea la bord. Un bărbat a fost reținut

Un bărbat din județul Dolj a fost reținut de...