S-a terminat prima fază de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare

Date:

Conform Calendarului de înscriere a copiilor în învățământul primar, pentru anul școlar 2018-2019, luni s-a încheiat prima fază a etapei I de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare. În județul Dolj, au fost alocate 5.265 de locuri în acest sens, fiind deja depuse 4.645de solicitări.

Numărul cererilor depuse din circumscripție este de 3.834, iar cel din altă circumscripție este de 811. În conformitate cu O.M.E.N nr. 3242/2018, anexa 2 art.16, având în vedere interesul educațional al copilului, Consiliul de Administrație al ISJ Dolj a aprobat ajustarea Planului de școlarizare în vederea cuprinderii tuturor copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2018 – 2019, cu 189 locuri la 42 unități de învățământ din Craiova și județ. Ajustarea planului de școlarizare pentru etapa I, faza I, s-a realizat pentru copiii cu domiciliul în circumscripția școlară, precum și pentru copiii înscriși la alte unități de învățământ ai căror părinți au bifat revenirea la școala de circumscripție”, se arată într-un comunicat de presă al ISJ Dolj.

În perioada 27-28 martie, conform calendarului, are loc procesarea, la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse de părinți, a cererilor părinților care solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Tot în această perioadă va avea loc admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de înscriere din unitățile de învățământ, prin aplicarea criteriilor generale și specifice de departajare și validarea de către consiliul de administrație al unității de învățământ a listei candidaților admiși în această fază.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...