vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Reputatul profesor, ziarist și scriitor Victor Rusu, fost deportat în Bărăgan, a mai lansat o carte

Celebrul profesor, scriitor și jurnalist mehedințean Victor Rusu, care a fost deportat în Bărăgan de către comuniști, om despre care se spune că este o adevărată enciclopedie, a lansat o nouă carte. La sfârșitul săptămânii trecute, la Clubul Artelor al Palatului Culturii „Teodor Costescu” a avut loc lansarea antologiei „Poemele Marii Uniri”, o lansare de carte din seria dedicată Centenarului Marii Uniri (1918-2018).

Ca urmare a talentului său pedagogic, scriitorul Victor Rusu reuşeşte să aducă în atenţia publicului larg „poemele cu statut estetic de ode şi imnuri ale iubirii de ţară şi ale unei înalte preţuiri a trecutului eroic al neamului”.

„Atât de constantă şi prodigioasă a fost cultivarea poeziei de inspiraţie istorică de către poeţii noştri, încât din sutele, nenumăratele poeme de această factură, s-a constituit muzical, prin vreme, o veritabilă, grandioasă epopee naţională, o sui-generis cronică lirică, în multe privinţe complementară istoriei propriu-zise, scrise de istoricii de seamă ai poporului nostru”, a declarat Victor Rusu, autorul antologiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cartea este tipărită în cadrul proiectului „Cărţi ale Marii Uniri”, cu sprijinul Primăriei municipiului Drobeta-Turnu Severin, sub egida Palatului Culturii „Teodor Costescu”.

„Sub semnului anului centenar se înscrie şi această lansare de carte. Avem bucuria de a ne întâlni cu o antologie alcătuită şi prefaţată de profesorul şi scriitorul Victor Rusu, în prezenţa unui public destul de numeros şi iubitor de literatură. Anul centenar înseamnă pentru noi o serie întreagă de manifestări care se înscriu în sensul acesta al celebrării unui moment de magnitudine în istoria poporului nostru şi ne dorim să ne ridicăm la înălţimea acestui eveniment istoric”, a declarat Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii „Teodor Costescu” din Severin.

Politica