luni, iulie 22, 2024

Ultima ora

Sport

Ora Pământului la Slatina

Ora Pământului va fi marcată la Slatina, sâmbătă, când în intervalul orar 20.30 – 21.30 se vor stinge luminile în sediul primăriei şi pe principalele artere ale municipiului.

Printr-un comunicat remis de municipalitate, slătinenii care doresc să încurajeze consumul de energie calculat pot să se alăture acestei acțiuni nobile prin stingerea tuturor luminilor din locuință și scoaterea din priză a aparatelor electrocasnice, în acelaşi interval.

Tot în intervalul în care este marcată Ora Pământului, pe Esplanada din centrul orașului va avea loc un recital în aer liber susținut de aproximativ 50 de copii ai Corului „Dolce” de la Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, cor premiat la toate edițiile olimpiadei naționale corale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Evenimentul este organizat cu ocazia sărbătoririi Orei Pământului și face parte din Programul Național «Cantus Mundi», program inițiat de Corul Național de Cameră «Madrigal – Marin Constantin» din București, instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii și Patrimoniului Național”, se precizează în comunicatul citat.

Scopul acţiunii Ora Pământului este acela de a trage un semnal de alarmă în ce privește amploarea efectelor încălzirii globale și de a sublinia necesitatea efortului susţinut pentru reducerea poluării planetei.

Evenimentul este totodată şi un mijloc de promovare a „soluţiilor verzi” de combatere a schimbărilor climatice, de transmitere către cetăţenii municipiului Slatina a unui mesaj ecologic şi de conştientizare a societăţilor comerciale, instituţiilor şi cetăţenilor asupra adoptării unei conduite ecologice în scopul schimbării comportamentului de consum și în vederea gospodăririi durabile a resurselor energetice – resurse neregenerabile şi epuizabile.

Mesajul acțiunii ce se vrea a fi transmis anul acesta este „Conectează-te la Terra”.

Politica