luni, mai 27, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Spania caută agricultori

150 de vâlceni se pot angaja în Spania, la recoltare, ambalare fructe, prin intermediul Rețelei Eures. Cele mai multe joburi, respectiv 100, sunt pentru femei.

„Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida, Spania care oferă cele 150 locuri de muncă în agricultură este compus din mai multe ferme dedicate producerii și comercializării fructelor. Muncitorii vor lucra în câmp: cules fructe, curățat pomi; în fabrică: aranjarea fructelor în lăzi și caserole. Cerințe: 100 femei pentru munca în câmp (cules fructe: caise, cireșe, nectarine, piersici, pere,etc.) și ambalatul fructelor în depozit; 50 bărbați pentru munca în câmp (activitatea principală: curățat pomi), din care: 1 șofer autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă (categoria D + atestat); 2 șoferi camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (categoria C+E și atestat) și 2 tractoriști”, transmite Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vâlcea.

Nu se solicită cunoașterea unei limbi străine

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce privește salariul, acesta este de 6.25 euro brut/oră pentru lucrul în câmp și de 5.96 euro brut/oră pentru lucrul în fabrică. Muncitorii își vor plăti singuri transportul dus-întors Spania, iar pentru locuință (utilități) și alte cheltuieli se reține 10% din salariu în primul an și în al doilea an 5% din salariu.

„Locuințele au zonă comună de spălătorie și bucătării. Familia va locui în camere separate. Se primește set complet de lenjerie de pat și echipament de protecție individual (în cazul pierderii acestuia, se plătește). Contractul de muncă se semnează în Spania (după înscrierea în sistemul de securitate socială-obținere NIE)”, mai arată AJOFM Vâlcea.

Contractele vor fi semnate din aprilie până septembrie 2018 cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie.

Persoanele cu domiciliul în județul Vâlcea, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES, Liviu Cochirlea din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea, telefon 0350.419.715, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, CV, adeverință medicală „apt pentru muncă”. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 05.04.2018″, anunță AJOFM.

Data și locația bursei vor fi comunicate la o dată ulterioară.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica