miercuri, iulie 24, 2024

Ultima ora

Sport

Trei tineri din Caracal, morți în accidentul din Olanda

Trei tineri din municipiul Caracal se numără printre victimele cumplitului accident petrecut, luni, în apropierea localităţii olandeze Helmond, microbuzul în care aceştia se aflau lovind frontal un autocamion.

Primarul din Caracal , Liviu Radu, a declarat că este vorba despre cei doi copii ai familiei Zâmbrea, un băiat şi o fată, şi de soţul acesteia din urmă. În accident a fost rănită şi soţia băiatului. „Este o tragedie pentru că din această familie Zâmbrea au murit băiatul, în vârstă de 24 ani şi fata în vârstă de 26 de ani, soţul acesteia, iar soţia băiatului este grav rănită. Toţi provin din Caracal. Am trimis la familie un reprezentant, dar mi-au transmis că cei de la ambasadă şi statul olandez se vor ocupa de înmormântare şi de repatriere. Noi ne-am manifestat deschiderea în continuare pentru a-i ajuta, dacă au nevoie de ceva”, a declarat Liviu Radu. El a adăugat că tinerii caracaleni nu plecaseră de multă vreme în stăinătate. „Nu lucrau chiar de multă vreme în străinătate. Plecaseră şi ei să facă un ban, aşa cum fac toţi din ţara asta. Se întâmplă astfel de tragedii şi îmi pare rău că nu se găsesc soluţii pentru tinerii noştri”, a adăugat Radu. Cinci cetățeni români – patru bărbați și o femeie – au murit luni într-un accident rutier petrecut în Olanda. Microbuzul în care se aflau s-a ciocnit cu un camion. Tragedia s-a petrecut pe o şosea din sudul ţării, N270, dar nu se ştie deocamdată ce anume a cauzat accidentul. Cert e că românii ieşiseră de curând din tură, de la carmangeria la care lucrau.

Potrivit presei olandeze, ei locuiau în Germania, la Goch, oraș de graniță. Microbuzul care-i transporta s-a ciocnit frontal cu un camion de salubritate, care a distrus autoturismul aproape în întregime. Drumul a fost închis circulației pe ambele sensuri câteva ore. Mai multe echipaje de intervenţie au ajuns la locul locului, dar nu i-au mai putut salva pe cinci dintre răniţi. În accident au mai fost rănite patru persoane, care au fost transportate la spital. Este vorba de încă trei pasageri ai microbuzului, o femeie de 49 de ani și doi bărbați de 36 de ani, și șoferul camionului, în vârstă de 48 de ani. Toți au răni destul de grave.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că monitorizează situaţia celor trei români răniţi în Olanda, într-un accident rutier. În urma impactului, alte cinci persoane şi-au pierdut viaţa. „Ambasada României la Haga urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 19 martie 2018, în localitatea Helmond din Regatul Ţărilor de Jos, incident soldat cu decesul a cinci cetăţeni români şi rănirea altor trei. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi situaţia persoanelor afectate”, se arată într-un comunicat al MAE. Sursa citată anunţă că, potrivit datelor obţinute din plan local, persoanele rănite au fost internate într-o unitate medicală din proximitate, fiind supuse unor intervenţii chirurgicale.

Politica