marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primar din Vâlcea, în greva foamei după ce consilierii locali nu au votat bugetul

Primarul comunei Mateeşti din judeţul Vâlcea, Valerian Alexie, a intrat în greva foamei, miercuri, protestând împotriva consilierilor din localitate care refuză să voteze proiectul de buget.

Valerian Alexie ne-a declarat  că în acest moment votul în consiliul local este la egalitate, şase consilieri PNL şi tot atâţia de la PSD, după ce un ales local se abţine de la votarea proiectului. Edilul îi acuză pe social-democraţi că sabotează bunul mers al administraţiei locale.

„Am intrat în greva foamei din cauza faptului că, la ora actuală, localitatea Mateeşti nu are buget aprobat. Acest fapt este din cauza consilierilor. Comuna Mateeşti are 13 consilieri, iar unul dintre ei nu poate vota proiectul de buget şi se abţine pentru a nu intra într-un conflict de interese, iar votul rămâne între ceilalţi 12 consilieri, şase de la PNL şi şase de la PSD. Nu ştiu ce urmăresc dar ştiu că din anul 2016, de când am fost ales pentru al doilea mandat, consilierii PSD nu au votat niciun proiect pentru dezvoltarea localităţii. N-au votat pentru nimic altceva decât pentru majorarea propriei indemnizaţii şi alte fleacuri. În rest, n-au votat pentru canalizare, pentru reabilitarea drumurilor, a şcolii, a grădiniţei sau a primăriei. Am fost în audienţă şi la prefect şi la preşedintele CJ, dar n-am primit nimic”, a declarat Valerian Alexie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul crede că rivalii politici urmăresc să-l determine să demisioneze sau să contribuie la alegerea unuia dintre social-democraţi pe funcţia de viceprimar.

„Rămân în greva foamei până când se rezolvă problema pentru că, oricum, nu-mi dau demisia. Ei asta vor, să-mi dau demisia, sau să fac un compromis, să demit actualul viceprimar şi să pun pe cineva de la ei”, a mai spus primarul.

Politica