Grave nereguli la un depozit de materii explozive din Târgu Jiu

Inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Gorj au descoperit, la finele săptămânii trecute, grave nereguli la un depozit de materii explozive din municipiul Târgu-Jiu, urmând să dispună sancțiuni în acest caz la definitivarea controlului. Rețeaua electrică din incinta depozitului era nesecurizată prin împământare, iar unele cabluri electrice erau dezizolate, putând provoca oricând electrocutarea personalului sau o flamă care, având în vedere destinația spațiului, ar fi putut duce la o explozie.

Securitatea depozitului verificat de către inspectorii de muncă era deficitară din cauza faptului că două dintre camerele de supraveghere erau defecte, iar o parte dintre agenții care asigură paza perimetrului cu arme de foc nu aveau efectuat control psihologic suplimentar, așa cum prevede legislația în vigoare. „Atât firma beneficiară a serviciilor de pază, cât și societatea care asigură aceste servicii riscă amenzi de 5.000 de lei, respectiv 4.000 de lei pentru neconformitățile constatate de către inspectorii de muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

 

Ciobanii, tot fără forme de muncă

Tot cu ocazia verificărilor de săptămâna trecută, doi ciobani au fost prinși muncind la negru de către inspectorii ITM Gorj. Verificările au fost făcute la o stână dintr-o carieră minieră din zona Rovinari.

„În urma unui control efectuat de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Relații de Muncă cu sprijinul Poliției Rovinari, au fost depistate, la o stână din incinta unei cariere miniere din apropierea orașului Rovinari, două persoane care munceau fără ca în prealabil să li se fi întocmit contract individual de muncă”, se arată într-un comunicat de presă al ITM Gorj. Angajatorul riscă o amendă de 40.000 de lei.

Populare

Recomandări

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 06.02 – 12.02.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Mehedinți. Cea mai mare parcare din Severin, amenajată în zona Aleii Migdalului

Cea mai mare parcare din Drobeta-Turnu Severin va fi...