Crimă la spitalul Slatina. Comisie de la Minister trimisă în control

Date:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că va trimite o comisie la Spitalul Slatina, pentru a constata dacă actul medical a fost afectat, după ce un infirmier a ucis o asistentă, luându-şi viaţa, ulterior. Managerul unităţii slătinene, Cătălin Rotea, a declarat că „nu este nicio problemă din punct de vedere organizatoric”.

Sorina Pintea a declarat că a rugat conducerea spitalului să dispună consilierea psihologică a personalului medical care era de serviciu, la Secţia de Psihiatrie, în noaptea cumplitului eveniment.

„Am constituit o comisie care merge la Spitalul din Slatina. Ne interesează dacă actul medical a fost afectat, dacă există probleme din acest punct de vedere. În cursul acestei zile urmează să primesc un raport complet și vom da un comunicat de presă. Am vorbit cu managerul spitalului din Slatina. Personalul medical care a fost de gardă noaptea trecută a fost trimis acasă. Am rugat conducerea spitalului să ia măsuri în ceea ce privește consilierea psihlogică a acestora, pentru că au fost foarte afectați de incident. În spital sunt psihologi. Sunt lucruri imprevizibile pe care nu le poți controla. Este greu să prevezi o asemenea situație”, a declarat Ministrul Sănătății, pentru Realitatea TV.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că este vorba despre o „procedură normală”.

„Ministerul va trimite o echipă, dar este vorba de o procedură normală, în astfel de situaţii. Nu este nicio problemă din punct de vedere organizatoric”, a afirmat Rotea.

Un infirmier de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a ucis o asistentă, sâmbătă noaptea, după care s-a sinucis, cei doi având o relaţie personală şi motivul fiind unul de această natură. Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Jurnalul Olteniei, că cei doi angajaţi ai spitalului, asistenta Ramona Cosmescu, în vârstă de 46 de ani, şi infirmierul, Gheorghe Ghenea, în vârstă de 56 de ani, erau împreună de mai multă vreme, cu perioade în care au fost despărţiţi.

Sâmbătă noaptea, în jurul orei 12.30, femeia a intrat în sala de tratament cu o cafea, urmată de bărbat, pe la ora 1.00. Au blocat uşa cu un pat, iar pe la 1.30, colegii lor au auzit ţipete din camera respectivă. Personalul medical a bătut la uşă, nu li s-a deschis, şi au chemat pompierii ca să o deblocheze.

Au spart uşa şi au găsit-o pe femeie cu şapte lovituri de cuţit în spate şi trei în gât, iar bărbatul cu venele tăiate, dar şi cu o plagă în zona gâtului. Martorii spun că în cameră „era abator” din cauza sângelui de pe podea. Femeia lucra din 2002 la Spitalul Slatina, iar bărbatul din 1994.

„Din punct de vedere al organizării spitalului, am dispus toate măsurile pentru înlocuirea întregului personal de pe tura respectivă pentru că oamenii erau traumatizaţi de imaginile pe care le-au văzut, astfel încât actul medical să se desfăşoare în continuare aşa cum trebuie”, a mai spus Rotea.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...